Cape to Rio 2011

Når storm ikke blir meldt

Når storm ikke blir meldt

Knock down, vann i båten og blåmerker var ikke blant utsiktene da Cecilie Hammersland sa ja til Heineken Cape to Rio Yacht Race 2011...

Publisert Sist oppdatert

 

Her kan du lese Cecilie Hammerslands spennende rapport fra både regattaen og returen til Cape Town, som ble mer spennende enn hun ventet...

CAPE TO RIO. - Vi hadde en morsom og sosial overfart med musikk, snacks og happy hour hvis været tillot det, sol og sommer og mye bra vind. Vi valgte å ta en sjanse på å gå lengre sør enn de andre da høytrykket, som vi etter planen onsket å gå nord om, var lengre nord enn vanlig, og vi klarte oss bra. Vi fikk mye fint vaer og lite odeleggelser ombord. Vi revnet genakeren og knakk sjakkelen til genoaen, så vi hadde litt strev med å få seilet opp av sjøen.

For meg var det forste gang jeg var i Rio, så det var spennende å seile inn mot Copacobana og Ipanema Beach samt se Jesusfiguren som sees på lang avstand på toppen av fjellet. Vi var ikke mer enn 17  båter som deltok i Cape to Rio i år, muligens på grunn av okonomien (finanskrisen), men vi hadde en bra gjeng med masse sosialt og moro i Rio.

Det var båter fra Sør-Afrika, Norge, Tyskland, India og Australia. De aller fleste båtene skulle hjem igjen, og mens resten av mannskapet fløy hjem, seilte jeg og en annen skipper, Kevin Gray, LEYNA tilbake til Cape Town.