Søk i arkivet

Lilla KornöEn sjelden perle

Bør man i det hele tatt skrive om sånne steder? Det er nesten som jeg håper du ikke leser dette...

ET LITE SMYKKE. Lilla Kornö (like nord for Lysekil i Bohuslän) er et av de stedene du vegrer deg for å fortelle om til andre seilere, for du kunne tenke deg å holde hemmeligheten for deg selv. Det er en sjelden opplevelse å finne en så flott og rolig havn. Kun en norsk båt i tillegg til oss, og dette i begynnelsen av august, når mange nordmenn fortsatt er på tur under seil.

GREI HAVN! Fortøyningne i havna skjer enten med akterbøye og baugfortøyning mot brygga, som går langs fjellet og rundt hele havna, eller med akterdregg og baugfortøyning. Toalett, dusj og søppeldunk ligger cirka 100 meter unna, de nås via en liten sti blant idylliske sommerhus. Det er flere grillplasser ved havna og i området rundt.

 

Brygga grenser til de små fiskebodene.

 

TAR PUSTEN FRA DEG. Lilla Kornös maleriske skjønnhet imponerer stort: store granittklipper på den ene siden og gamle rorbuer på den andre. Den gamle fiskelandsbyen er velbevart selv om de fleste bygningene nå er blitt til sommerhus. Noen av dem er likevel kun sjøboder, du merker det mens du spaserer blant de bitte små røde og brune husene spredt på svabergene. Her er det rolig familieliv, et miljø hvor stillheten blir respektert selv når seilerne samler seg på grillparty ved havna.

 

Markblomster ved kjøkkenhagene.

 

VELSTELT OG VENNLIG. Mens vi går på tur merker vi at de ferierende klipper gresset og steller sine små hager og kjøkkenhager med kjærlighet; sommerblomster og markblomster gjør dette historiske stedet enda mer idyllisk. Tar du en fottur på den andre siden av øya på svabergene som vender mot syd og vest, ser du hele den flotte svenske skjærgården fra Gullholmen og helt til Smøgen. Du skimter så vidt det trange sundet mellom Stora og Lilla Kornö.

Mer om Lilla Kornö kan du lese i Havneguiden.

 

Havna sett fra stien som bringer deg til svabergene vest på øya.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen