Atlantic Rally for Cruisers 2011

En knallstart

En knallstart

God start for X-Yachts IMX 45 MALINE som var tredje båt ut fra startlinja i racingdivisjonen. Ellers blir svellet og bølger fra en annen retning den første utfordringen på turen.

Publisert Sist oppdatert

 

TIDLIG UTE. For å unngå å ligge lenge i kø og få en god posisjon ved start, forlot MALINE havna like etter kl. 11. Enda tidligere ute var CAPRAIA III, som tok ut av Muelle Deportivo like etter at det var tillatt. Det kan være en fordel å forlate Muelle Deportivo tidligere enn alle andre båter: Du slipper å stå i kø og får ro på deg til å venne deg til havets bevegelser, heise seil og forberede starten om bord, uten å risikere kollisjon med andre båter på vei ut. Fra klokka 1000 står ARC-ens frivillige på moloen og noterer seg hvem som forlater havna.

TREDJE REV I SISTE LITEN. Både i går og i dag var seilmakeren hos ANGERONA, som bestemte seg for å installere et tredje rev i storseilet. Kanskje vil de ikke få behov for det på vei til Karibien, men det er definitivt greit å ha slikt på vei hjem igjen, hvis ikke man har tryseil.

 

 

SENE MATLEVERANSER. ANGERONA og alle andre fikk levert sin frukt i går kveld ved 21-tiden:

- Vi gikk til El Corte Ingles for vi var sikre på at frukten da aldri ville bli levert av Mercado Central (Et kommunalt marked som selger gode ferskvarer), forteller Gro Haugen.

- Akkurat mens vi holdt på å kjøpe frukt på supermarkedet for å supplere, fikk vi en telefon fra mannskapet på båten som fortalte at leveransen hadde kommet til destinasjon.

ET NYTTIG TIPS. Dette med den sene leveransen var som å gjenoppleve marerittet mange måtte takle i fjor med levering av varer når alle butikker har stengt lørdag kveld. Det betyr at du ikke kan gå tilbake og klage hvis ikke du har fått det du ønsket (og det var AVVENTURAs tilfelle i fjor). Husk på dette hvis du planlegger din reise i ARC neste år. Vær tidlig ute og få gjerne ferskvarene noen dager i forveien. Kjøp gjerne kjøtt som er vakuumpakket fra før og ikke stol hundre prosent på butikkene. El Corte Ingles var i stand til å levere haugevis av kjøtt som ikke var vakuumpakket og gikk ut etter bare tre dager istedenfor 14. Det ble mye haimat av det.