Søk i arkivet

Sikter mot VMRussere på vintersamling hos Ran

Det kom seilere helt fra St. Petersburg for å delta på vintersamling hos Ran Seilforening.

Ran Seilforening skal arrangere VM i Zoom8 i år og mange seilere har startet forberedelser til dette mesterskapet, deriblant en russisk jente som hadde med seg treneren Anna Bykova.

Bykova er russisk landslagstrener og sammen med den norske treneren Magnus Brun hadde hun ansvaret for det sportslige opplegget da Ran Seilforening avholdt vintersamling i helgen som var. 18 Zoom8-seilere deltok på samlingen sammen med et knippe Optimist-seilere.

– Det var meningen å trene på VM-banene for Zoom8-VM, men til det var det altfor fint vær. Et stabilt godt høytrykk lå over samlingen denne helgen, og det ga seilerne kaldt pent vær med mye sol og dessverre lite vind, skriver Bård Henriksen i Ran Seilforening.

LETTVINDSTRENING. Trening ble det imidlertid like vel – i den lille vinden som var.

– Seilerne fikk virkelig prøvd seg med ulike teknikker for å få god balanse i båten. Det viste seg at det var mye som skilte de beste fra de siste. Men forhåpentlig lærte alle noe om hvordan de skal seile raskere under slike vanskelige forhold. Til slutt løyet vinden til ingenting, og da var det bare å komme seg på land og trene der, sier han.

Alle seilerne overnattet, spiste og var sammen utenom treningene i Ranheim, som er seilforeningens klubbhus .

FLERE SAMLINGER. To samlinger til står på programmet for Zoom8-seilerne denne vinteren, og den neste foregår 9. til 10. februar.

– Disse samlingene er åpne for alle, påpeker Bård Henriksen.

Verdensmesterskapet i Zoom8 finner sted fra 1. til 7. august.

FYSISK: Da vinden ble altfor svak, trakk seilerne innendørs for å trene fysisk. [SEILfoto: Bård Henriksen]
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen