Fjord Sail gir seg med Elan

Fjord Sail gir seg med Elan

Etter 15 år med Elan er det slutt.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding SEILmagasinet mottok i dag har Elan og Fjord Sail blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Ifølge pressemeldingen skjer dette med øyeblikkelig virkning, men Fjord Sail vil i fremtiden håndtere sitt garantiansvar for eksisterende kunder i samarbeid med Elan.

Pressemelding er undertegnet av Tor Hove i Fjord Sail AS og Luka Modrian hos slovenske Elan.

SEILmagasinet har i ettermiddag også snakket med Hove og fått tilsendt ytterligere informasjon om hvorfor Fjord Sail gir seg som Elan-forhandler:

Årsakene til opphør av avtalen er en forskjell i oppfatning om viktige spørsmål:

  1. Salgsmål: Fjord Sail er av den oppfatning at Elan har urealistiske forventninger med hensyn til salgsvolum i Norge i den aktuelle markedssituasjonen.

  2. Modellstrategi: Fjord Sail har de siste årene satset på moderne båter med planende skrog. Dette er ikke lenger en høy prioritet hos Elan. Den nye Elan 400 har et mer konvensjonelt design med mer fokus på cruising og effektiv rating i henhold IRC/ORC, enn rå fart og «moro»-faktor med høy fart og planing.

  3. Garantisaker: Den norske kjøpsloven plasserer et svært høyt ansvar på importøren. Det er et betydelig gap mellom kundenes forventninger og den standarden Elan mener er tilstrekkelig. Fjord Sail er av den oppfatning at importøren sitter igjen med for høye garantikostnader på grunn av manglende støtte fra Elan.

Fjord Sail vil respektere sitt garantiansvar som før, og vil støtte alle eksisterende Elan-kunder også i fremtiden. Vi håper å opprettholde et profesjonelt forhold til Elan, og forventer å få den nødvendige støtte for alle kunder også i fremtiden.

FORSETTER. At Tor Hove og Fjord Sail gir seg med Elan, betyr ikke at han gir seg med salg av seilbåter.

– Jeg fortsetter med Seascape, så absolutt. I tillegg er målet å finne noe i fremtiden som stemmer med min filosofi, avslutter Hove.