Søk i arkivet

Dufour på nye hender

Giramar i Asker og W-Yachts i Stavanger tar over importen fra Lunde Båt.

 

Tross for at duoen frem til nå har solgt motorbåter, så er begge seilere. Ola Andre Worre i W-Yacht er tidligere jolleseiler i Laser, mens Harald Korn i Giramar seiler X-35. W-Yacht er godt etablert med egen marina på Vestre Åmøy, mens Giramar er i ferd med å etablere seg i Leangbukta med egne salgs-og utstillingslokaler.

I høst brøt Dufour ut av felleskapet med Bavaria. I september 2013 godkjente de lokale myndighetene i La Rochelle at verftets ledelse, godt støttet av banker og den franske stat, kunne kjøpe selskapet tilbake på egne hender. Dette skjedde tre år etter at Bavaria kjøpte både Dufour og Grand Soleil og rasjonaliserte salget av disse under samme tak som Bavaria – hos Lunde Båt i Leangbukta.

– Det er en stor glede for oss å kunne overta som importører for Dufour i Norge, forteller Ola André og Harald. Dette er et svært godt etablert merke, ikke bare i Norge, men over hele verden, og vi ser frem til å arbeide nært med både gamle og nye Dufour-eiere. Vi vil legge stor vekt på tett dialog og oppfølging, og vil fra første dag kunne tilby et helstøpt opplegg for klargjøring, rigging, service og vedlikehold, samt salg av deler og materiell til både nye og gamle båter.

De nye importørene overtar Dufour merkevaren i det samme året som verftet fyller 50 år. Dufour feirer jubileet med 2 helt nye modeller; 310 Grand Large og 560 Grand Large. De nye importørene vil allerede ha 310’ene klare til visning i Haugesund førstkommende helg, 4.-6. april, på Oslo Boat Show 25.-27. april på Tjuvholmen og samme helg i Bergen på Dra til Sjøs messen på Marineholmen.

 

SEILmagasinet var om bord i Dufour 310 i Dusseldorf. Du finner mer om den «store» nyheten her. 

SEILmagasinet har også vært i Italia å prøveseilt nyheten. Testen vil du finne i SEILmagasinet nr. 3 som sendes til trykk i disse dager. 

 

SJØSETTING: Dufour 310 på vei ut i vannet i Leangbukta.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen