Idrettsgallaen

Erikstad funksjonshemmet?

Erikstad funksjonshemmet?

Bjørnar Erikstad er nominert til tittelen Årets Mannlige Funksjonshemmede utøver. Men det var mot funksjonsfriske seilere han sto for sin beste prestasjon i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Bjørnar Erikstad seiler i en klasse der friske seilere konkurrerer mot funksjonshemmede. I 2.4 meter har man endelig en klasse der alle kan konkurrere på samme nivå.

2014 sesongen var trolig Bjørnars beste sesong noensinne. Han etablerte seg stabilt i tetsjiktet i klassen i alle regattaer han deltok i og toppet med VM sølv, bare slått av funksjonsfriske Stellan Berlin. Foran siste dags seilaser lå han an til bronse bak den Paralymiske gullvinneren fra London 2012, Helena Lucas, men to gode plasseringer på mesterskapets siste dag førte til ar de to byttet plass.

For denne prestasjonen var han en hårsbredd fra å bli kåret til Årets Seiler i Norge i 2014, og mange, inkludert vinneren Anders Pedersen, mente at det i så fall hadde vært vel fortjent.

Bjørnar avsluttet 2014 sesongen med regattaer i USA der han igjen viste hvilken fremrangende seiler han er, uavhenig av hvilken kategori man klassifiserer ham i. Under de lyse krøllene finner man en skikkelig vinnerskalle som også har lært seg kunsten å trimme seil. Han forteller fra regattaene i USA at han jobbet særlig med fokka for å få opp farten og etter å ha gjort små justeringer endte med å ha den båtfarten han trengte.

Lørdag blir en spennende dag for alle som elsker seilsporten. Går Bjørnar til topps på Idrettsgallaen vet vi at hederen vil være på sin plass, og gjør han det ikke, er nominasjonen i seg selv en hedersbevisning til en førsteklasses seiler og en populær konkurrent.