Wayfarer

Gammel båt i ny drakt

Gammel båt i ny drakt

Den mer enn 50 år gamle Ian Proctor designede 16 foteren har fått nytt liv i lekker drakt

Publisert Sist oppdatert

Seilasleserne vil huske briten Frank Dyes fargerike beretininger fra 1960 årene om vågsom ferd over nordsjøen i den lille Wayfarer-jolla. Kullseilinger og havarier stoppet ikke engelskmannen som kom fra sine friske turer med liv og båt i behold.

Båten fikk etter dette sine tilhengere også i Norge og ble på mange måter en kultbåt, omtrent som Citroen 2CV ble det for bilentusiaster. Vi hadde lenge en egen Wayfarer klubb der medlemmene møttes, hovedsaklig til turseilas langs kysten.

På BOOT messen i Dusseldorm stile Hartley Boats, som idag bygger Wayfarer Mark IV etter en oppgraderte tegningene av Phil Morrison, med tre båter, en regatta-, en tur-, og en seilskoleversjon. Vi lot oss imponere av topp byggekvalitet, lekre farger og ikke minst prisen på godt under 100.000 kroner for en stor landstedsjolle. NOK 83600 inkl brtisk MVA på 20 prosent lar seg høre.

Mark IV versjonen er utstyrt med baugspryt og asymmetrisk spinnaker, cockpit er vel gjennomtenkt og rommer lett seks personer. En ideell landsteds- og seilskolebåt.

Dimensjoner:

LOA 4.82 m

Bredde 1.85 m

vekt 167 kg

Storseil 8.83 kvm

Fokk 4.27 kvm

Spinnaker 13.5 kvm.