Aker Seil

Nye lokaler – gammel kunnskap

Nye lokaler – gammel kunnskap

Seilmaker Espen Aker har flyttet inn i nye lokaler etter 20 år på samme sted.

Publisert Sist oppdatert

Siden han begynte som seilmaker i 1979, har Espen Aker opplevd mye. Fra å starte det som raskt skulle bli  Sveriges største seilmakeri på 1980-tallet, til nå å ha nye lokaler i Ollebukta 16 i Tønsberg.

– Bo Syversen og jeg startet seilloft i Smögen i 1984, og der hadde vi agenturet for hele Doyle i Sverige med hele 20 ansatte på det meste. Vi lagde seil til alt fra vanlige turseilere til Volvo Ocean Race-båter, forteller den erfarne seilmakeren

Espen og Bo kjøpte da pinsemenighetens gamle lokaler og gjorde dette om til seilloft.

STARTET SITT EGET. – Jeg jobbet i Smögen i fire år før jeg solgte ut min halvdel. Det var utrolig morsomt å starte opp noe slikt, men etter en stund ble det masete, og jeg synes det var på tide å gå videre, sier Aker.

Aker startet da sitt eget seilmakeri i Tønsberg hvor han har holdt til frem til i fjor som en av ytterst få seilmakere i Norge som designer og produserer seilene sine fra bunnen av. I tillegg produserer han halvfabrikat seil til andre seilmakere rundt om i landet. Espen med sitt «Aker Seil» flyttet så i fjor inn i nye flotte lokaler i Ollebukta 16, bare et steinkast unna der han holdt til før.

– Her liker jeg meg så godt, at her blir jeg resten av mine dager som seilmaker, sier Espen og ler.