Trebåtfestivalen i Risør 2015

Årets tema «Ut i skjæra»

Årets tema «Ut i skjæra»

Den nye trebåtfestivalen markerer Friluftslivets År 2015 ved å fremheve sjøen som rekreasjonsområde og kilde til naturopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

– Det handler om trebåter i friluftsliv med fokus også på de mindre båtene som brukes til familieutflukter, sier styreleder i Risør Trebåtfestival, Lars Grønvold, i en pressemelding.

– Sjøen er et sted for flotte og varierte naturopplevelser, og hva er vel bedre enn å være ute på sjøen i en trebåt. Om det er å stevne ut med fullsatte seil i en frisk bris, tøffe langs svabergene eller ro mellom holmene en vakker sommerdag.

«TUR I SKJÆRA». – I Risør sier vi: «skal vi ta en tur i skjæra?». Dette er et velkjent uttrykk som setter oss i en spesiell stemning, sier presseansvarlig Kari-Anne Røisland.

– Vi har store friområder i Risørs skjærgård, til rekreasjon for både Risør-folk og besøkende. Hva med en tur med «Øysang» til Lille Danmark, telte i Breibukt, stupe i Skallet, vandre på Stangholmen, lære å svømme i Perleporten, seile ved Finnøya eller plukke skjell i Grunnesund? De fleste i Risør har gode minner fra vår flotte skjærgård både som barn og voksen og dette ønsker vi å sette fokus på under Friluftslivets År, sier Kari-Anne.

– «Ut i skjæra» skal prege Trebåtfestivalen i 2015 ved at vi samler flere småbåter og med aktiviteter rundt disse. De åpne tradisjonsbåtene utviklet seg fra bruksbåt til fritidsbåt, noe som blir belyst. Vi skal ha rostafett, sjekteregatta og seilregatta. På land blir det utstillinger og formidling i tråd med temaet. Det blir masse trebåter med Risør by og god underholdning som ramme, vi gleder oss til folkefesten som alle forbinder med Trebåtfestivalen, sier Kari- Anne i pressemeldingen.

HISTORISK REISE. I forkant av festivalen vil arrangøren presentere en historisk reise gjennom skjærgården som blir publisert på festivalens hjemmeside og i Trebåtfestivalens magasin. 

– Vi oppfordrer byens lag og foreninger til å ta kontakt med festivalen hvis de ser en link til årets tema. Vi er i gang med å utvikle programmet og her kan det muligens være synergie, sier Kari-Anne Røisland.

Risør Trebåtfestival