Tønsberg Seilforening

Østre Bolærne som treningsområde

Østre Bolærne som treningsområde

Rett i nærheten av Tønsberg Seilforening, bare et par slag unna, ligger Østre Bolæren – et enormt leirområde.

Publisert Sist oppdatert

For første gang vil Tønsberg Seilforening ønske velkommen til påskeleir på Østre Bolærene. Det er Norsk Optimistjolleklubb som vil bli først til prøve og teste dette ukjente, men likevel så nære området.

For de av dere som ikke kjenner området, er Bolærne en øygruppe rett øst for Tønsberg Seilforenings sted.

Østre Bolæren er en av tre Bolærne-øyer. Øyene har vært bebodd siden 15–1600-tallet av småbrukere, fiskere og loser. Øyene hørte til under Sem kongsgård, senere Jarlsberg grevskap og stamhus.

I 1916 ble Bolærne ekspropriert fra grevskapet Jarlsberg, og frem til 2004 var de i Forsvarets eie. Beboerne måtte flytte og et kystfort ble bygd opp. De fleste militære anleggene ble lagt til øya Østre Bolæren.

I 2004 ble denne kystperlen sikret for allmennheten ved at Vestfold fylkeskommune kjøpte forsvarsanleggene.

Ved Østre Bolærne er det veldig gode forhold for seiling i åpne farvann, med gode bølge- og vindforhold, samtidig som den indre del av øygruppen er godt beskyttet og kan være et alternativ. Her kan man ha trening tilpasset de fleste nivåer.

Man kan øve på basisferdigheter og regattaforberedelse, seiling i bølger og utvikling av nøkkelferdigheter.

Deltagerne på påskeleiren skal bo på Østre Bolæren, hvor det finnes et fullpensjonsanlegg med overnatting, matsal og gymsal. Overnatting med mat tilbys også foreldre og søsken.

Dette blir en påskeleir med seiling, briefing, fysisk trening og sosial aktivitet. Kanskje blir det også tid til utforsking av krigsminner og spor av militær aktivitet.

Det blir en påskeleir hvor hele familien inviteres med til et spennende opphold og opplevelser for alle.

For mer informasjon og påmelding, se tonsbergseilforening.no.