Søk i arkivet

Foto:

Seiltinget 2015Tor Møinichen går løs på to nye år

Tor Møinichen ble gjenvalgt som president i Norges Seilforbund.

Han var klar til å gå løs på to nye år og hadde ingen motkandidater, så det var ingen overraskelse at Norges Seilforbunds president frem til 2017 ble Tor Møinichen fra KNS. Valgkomiteens to foreslåtte visepresidenter, Tom Bratlie fra Hurum Seilforening og Torunn Sætre fra Brevik, ble også klappet inn i det nye styret.

MOTKANDIDAT. Større spenning ble det derimot rundt valget av styrekandidater, der valgkomiteen hadde foreslått Kristian Fæste (Drøbaksund), Vidar Utne (Bærum), Eirik Rosenberg (Bergens) og Anne Cathrine Hübert (Christianssands Seilforening). Ole Christian Undrum i Tønsberg Seilforening foreslo sitt foreningsmedlem Siri B. Kamfjord som motkandidat til Hübert, men forslaget hans falt etter en skriftlig avstemming. 14 delegater ønsket Kamfjord, mens 63 ville ha Hübert inn i forbundsstyret.

Kamfjord ble imidlertid valgt som vararepresentant sammen med Bjørn E. Sissener fra Oppegård.

RYDDIG. – Dette ble jo et veldig rolig og sakelig ting, mente den nyvalgte presidenten etter at det hele varavsluttet, noe flere var enige i.

– Det var godt forberedte saker og forhandlingene ble myndig og ryddig gjennomført av dirigentene Tom Bratlie og Guro Sveine fra Drøbaksund.

Det betød samtidig at det ble et seilting uten de helt store kontroversene og de markante sakene.

LITE PENGER. Manglende økonomisk evne til å gi Norges landslagsseilere et forsvarlig tilbud uten altfor store egenandeler, var et gjennomgangstema, og KNS fikk gehør for et mer offensivt budsjettforslag med hensyn til sponsorinntekter. Det ble flertall for et påslag på en million kroner i 2016 og to millioner i 2017, og dette var tingdelegatenes tydelige signal til det nye styret at det må legges enda mer energi i å innhente penger fra næringslivet. Pengene skulle brukes på utøverstipendier.

– Ikke så lett det, for NSF har jo ingen seilprofiler å skyve foran seg i et slikt arbeid, ble det snakket om blant skeptikerne, som karakteriserte budsjettpostene som ønsketenkning.

– Jeg kan i alle fall love dere at det blir nok arbeid å utføre de kommende årene, var den gjenvalgte presidentens melding til sitt nye styre.

ROLIG TING: Tellekorpset fikk en relativt rolig dag på jobben under årets seilting på Gardermoen. Det var ikke så ofte de måtte telle stemmer.  [SEILfoto: Morten Jensen]

  Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen