Med seiling mellom stive permer

Norsk boksuksess

Norsk boksuksess

Duoen Øyvind Bordal og Magne Klann lager bøker som også utlandet vil ha.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, boken «Seil Optimistjolle!» er ferdig og levert på svensk; «Segla Optimist! - Din första bok om segling» som den heter der. Samtidig er boka tilgjengelig som app på engelsk. App-versjonen har en del tilleggsinnhold i forhold til bøkene. Både filmer, animasjoner, og andre tilpasninger er lagt inn, forteller en oppglødd Magne Klann.

Han synes det er litt ekstra stas å bidra overfor storebror i øst.

BEGYNTE MED SEILERBOKA. – Vi tar det som et tegn på at vi og Norges Seilforbund, som har vært vår oppdragsgiver, er på riktig spor, sier han.

Det er gått noen år siden Klann og makkeren Øyvind Bordal ga ut «Seilerboka», som er blitt et standardverk om seiling og trykket i flere opplag. Boken er også utgitt på svensk og dansk. Øyvind står for mesteparten av teksten, mens Magne er fotografen. Begge er også medarbeidere i SEILmagasinet.

– «Seil Optimistjolle!» er utviklet i samarbeid med Norges Seilforbund. Boka er blitt godt mottatt av seilere og instruktører i hele Norge. Den er ment å dekke det første året som optimistseiler, men tilbakemeldingene tyder på at den inneholder nok informasjon til til flere sessonger. Boka kom ut i 2013, og andre opplag er allerede utgitt, forteller Klann.

NESTE OM BRETTSEILING. I kjølvannet av Optimist-boken kom så «Seil Feva!» i 2014.

– «Svenska Seglarförbundet» var begeistret for begge bøkene. Optimistboken er allerede levert, og vi jobber for tiden med å omarbeide fevaboken for svenske forhold. Den skal tilpasses flere båttyper, også små kjølbåter med spinnaker, sier Klann.

Sammen med NSF skal de to etter planen lage en tilsvarende bok for seilbrett som skal være klar i 2016.