SEILmagasinets lesere har talt

Laber stemning for vestpåbud

Laber stemning for vestpåbud

En av fem av SEILmagasinets lesere ønsker det nye vestpåbudet velkommen.

Publisert Sist oppdatert

ADVARER: Parnemanns siste foil etterlot ingen tvil om hva politiet synes om vestpåbudet. De advarer mot restriktive regler som ikke gir mulighet for reell kontroll eller håndhevelse.

LAGD AV SKRIVEBORDSFOLK. Båtfolk NRK har vært i kontakt med mener vedtaket er lagd av folk som sitter bak et skrivebord.

NRK.no skriver:

«Både politiet og Redningsselskapet har offisielt vært positive til påbudet, men blant dem som arbeider på politibåter eller redningsskøyter langs Skagerrak-kysten, er holdningen en helt annen.

NRK har snakket med en rekke personer med lang fartstid i sjøtjeneste, som er kritiske og som setter spørsmålstegn ved om politiet vil klare å håndheve dette i tillegg til andre påbud og regler som er innført.

– Dette er ikke løsningen. Vi ser at folk stort sett er flinke til å bruke flytevest når forholdene krever det, sier en ansatt på en av redningsskøytene.»

DUSTETE. En politimann NRK har snakket med kaller påbudet dustete.

– Hele forslaget er dustete, det er ingen her som forstår det, og vi tror ikke det vil øke sikkerheten på sjøen heller, sier han.

AP-politiker Freddy De Ruiter har en annen oppfatning. Han stemte for, men ville gjerne gått lenger:

– Jeg ville ha gått enda lengre, og innført vestpåbud for alle i fritidsbåter, ikke bare for de under åtte meter. Det er ikke logisk å skille store og små båter på den måten, sa han til NRK.no.