Kaffe om bord - inneholder kjøpslenker

KRUS: Har du krus med forskjellige farger eller mønstre kan alle om bord ha sin egen kopp. Slikt blir det mindre oppvask av. Du kan eventuelt lage krus med egne motiver.
BÅTKAFFE: Kaffe er like viktig som vind i seilene for mange når de er på seiltur. Vi setter pris på en god kopp båtkaffe.
TERMOPRESSKANNE: Presskanner er blitt populære. Seatronic har en termopresskasse i rustfritt stål som er uknuselig og holder kaffen varm.
STILIG FRA STELTON: Stelton har også presskanner som egner seg godt i båt, i samme design som deres klassiske termoser. Kommer i plast eller stål.
TRENDY: Skal man være trendy, er en kombinasjon mellom termokrus og presskanne en løsning; en liten kaffebrygger for dem som ikke vil dele med andre. Fungerer veldig bra på seiltur.
KOKEKAFFE: Kokekaffe er en klassiker, kaffe slik fiskere og sjøfolk har lagd den i generasjoner. Foretrekker du denne type kaffe er det lurt å ha en egen kanne, en skikkelig kaffelars.
ESPRESSO: Ekspresso serveres helst i små kopper, gjerne med brunt sukker til.

Om litt er kaffen klar

Kaffe er en av de tingene vi aldri greier oss uten på seiltur.

Publisert Sist oppdatert

På kalde dager kan vi varme hender og sjel med et krus varm kaffe. På fine dager lager vi gjerne en kanne kaffe som vi koser oss med på dekk før frokost. På sure dager kanskje en kanne på køya før dieselvarmeren har gjort det behagelig å stå opp. Pulverkaffe bruker vi bare som «nødkaffe», og når vi lager kaffe under fart. Da fyller vi et par termoser med varmt vann, og så kan mannskapet selv lage det de ønsker underveis – om det nå er te eller kaffe, kakao eller «rett i kroppen»-drikker. Men så lenge vi ikke har løsnet fortøyningene, må det skikkelig kaffe til. Her er noen måter å tilberede god kaffe – uten bruk av kaffetrakter. Etter min mening er det ikke noe poeng i å bruke kaffetraktere for 12 volt. De bruker mye strøm, tar mye plass og lager slett ikke god kaffe. Kaffetraktere for 230 volt kan brukes, men krever landstrøm. De er dessuten lite praktiske å ha med seg om bord og gode traktere trekker mye strøm. Et alternativ kan faktisk væ-re de moderne kapselmaskinene som lager god kaffe og gir lite søl. Også noe for dem som vil bringe kafékulturen med seg på sjøen.

Se utvalg av bærbare (portable) Nespressomaskiner på Amazon her

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER