Drikkevann på tanken

VANNPRØVE: Hvordan tilstanden på vanntanken er, kan du avsløre ved å sende en vannprøve til analyse. Kristin Wien har tatt ni vannprøver som ga et tankevekkende resultat.
SEILER SELV: Kristin Wien er selv en ivrig seiler - både på tur og i regattaer - og en av de ni vannprøvene som ble tatt, var fra hennes egen båt. - Vi drikker ikke vannet om bord, forsikrer hun.
KILDEN: En av hovedårsakene til at det kan florere med bakterier i tanken er at de bringes inn i båtens vannsystem fra vannslangen som puttes ned i påfyllingsrøret.
BAKTERIESJEKK: Man kan også foreta ulike former for bakteriesjekk med dertil egnet utstyr. Her tas det prøve av biofilmen i dusjhodet.
BIOFILM: Dusjhodet er et sted der det dannes biofilm. Å rense hodet en gang i året bør være et minimum. Mange bakterier trives der.
FORURENSNING: Hva som har festet seg i enden av slangen som du putter ned i vanntanken, kan avsløres ved hjelp av en bakterieprøve.
SLANGE OG SKITT: Påfyllingsslanger som ligger på brygga og gnis inn i måkeskitt er en kilde til forurensning i vanntanken.
SKREMSEL: Måkeskitt på bryggene er en plage mange steder, og det fins mange kreative løsninger for å holde fuglene unna.

Ufyselig, men ikke farlig

En analyse av vannet i ni tanker ga tankevekkende resultater.

Publisert Sist oppdatert

– Ville du ha drukket sjøvannet i havnen?

Kristin Wien fra analysefirmaet LabNett sitter med resultatet av vannprøver hun har tatt fra ni tilfeldige båter – og en prøve fra oveflatevannet i havnen på Dronningen i Oslo. Sjøvannet inneholdt færre bakterier og mikroorganismer enn vannet i flere av tankene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER