Søk i arkivet

FREMME: «Lea» i mål etter å ha krysset Atlanterhavet fra Kapp Verde til St. Lucia
FREMME: «Lea» i mål etter å ha krysset Atlanterhavet fra Kapp Verde til St. Lucia

ATLANTIC RALLY FOR CRUISERS 2015De råeste jentene

«Lea» seilte ARC+, og krysset Atlanterhavet på 14 døgn og 12 timer.  Bavariaen har en ren kvinnelig besetning. Fire jenter fra Bergen.

JENTER: «Lea» seiler med ren jentebesetning. Skipperen Anne seiler med sin kone og sine to døtre.
JENTER: «Lea» seiler med ren jentebesetning. Skipperen Anne seiler med sin kone og sine to døtre.

Atlanterhavet er krysset, vi er de tøffeste, råeste jentene i byen! Sånn føles det akkurat nå ( og et par ganger underveis da det sto på), står det på bloggen.

– Å krysse Atlanterhavet har vært helt fantastisk. det råeste jeg noen gang har gjort, og en stor opplevelse å dele denne turen og opplevelsen med familien. Turen fra Las Palmas til Kapp Verde gikk utrolig fort, vi storkoste oss hele veien. Kunne like gjerne tatt til høyre og fortsatt rett til st Lucia, skriver Anne Ramm Salbu på e-post til Seilas. Hun er skipper på Bavaria 44 «Lea».

Båten har seilt ARC+, som starter tidligere enn ARC, men tar en sving innom Kapp Verde. «Lea» var i mål rett før de første norske ARC-båtene ankom, tirsdag kveld.

Pitstop på Kapp Verde

En fordel med ARC+, utenom å også få oppleve Kapp Verde, er at krysningen blir delt opp i to etapper. «Lea» fikk en rask førsteetappe fra Las Palmas til Kapp Verde med kun seks døgn og 12 timer på 923 nm.

Fra Kapp Verde til St. Lucia er det 2246 nm, 450 kortere enn fra Las Palmas, men i realiteten er besparelsen større, fordi deltagerne i ARC tar en underbue sydover mot Kapp verde for å få mer stabil vind, og får ekstra distanse. «Lea» brukte 23 døgn fra Las Palmas til St. Lucia, men tre dagers pitstop i Kapp Verde. Fire norske båter deltok i ARC+, 16 i ARC. 

REGN: Forholdene har vært bra mesteparten av krysningen, men det har vært vind- og regnbyger også.
REGN: Forholdene har vært bra mesteparten av krysningen, men det har vært vind- og regnbyger også.

Lang tur

–Turen fra Kapp Verde til St Lucia hadde sine opp turer og nedturer, den var lang. Og den føltes lang spesielt de første dagene. Vi hadde mye vind og det var en del jobbing. Stille dager med lite vind og anledning til å bade og nyte livet på dekk fikk vi ikke. Men etter hvert som vi nærmet oss halvveis så det riktig god stemning. Vi hadde det fint underveis og la vekt på å ha det bra. Felles måltider og god prat var viktig. Feiring av små begivenheter var også viktig. Adventskalender og risengrøt på 1 desember, halvveis-fest og 2/3 av strekningen-fest, forteller Salbu. Hun seilte turen sammen med sin kone Reidun og sine døtre Erin og Lene.

Familien kjøpte «Lea» i 2007, og brukt båten langs Norskekysten og i Bergensområdet.

Herlig velkomst

– Følelsen av å komme inn til St Lucia vil jeg aldri glemme. Litt slitsom innseiling med mye vær og sjø. Det var mørkt og skikkelig  motvind over målstreken. Men for en følelse å høre ARC båten gratulere oss med vel gjennomført passering av tur og mållinje! Da vi så siger inn i havn, står mange på dekk og på kaien og tuter i horn og hoier og kapper oss til kai! De som er kommet inn allerede, kravler ut av båtene sine og gir oss en fantastisk velkomst i Rodney Bay. Uforglemmelig! det tok flere dager før jeg var nedpå igjen.

Reidun, Erin og Lea skal feire julen på Bequia, som er en tradisjon for de norske båtene, mens Anne skal hjem i 14 dager for å jobbe.

 

Du kan lese om familiens opplevelser på «Lea»s blogg

 

LEA: Bavarian fra bergen i godt driv.

LEA: Bavarian fra bergen i godt driv.

 Kommentarer

Atlantic Rally for Cruisers

ARC, eller Atlantic Rally for Cruisers er et arrangement hvor langturseilere seiler i flokk over Atlanterhavet. Rallyet blir arrangert av World Cruising Club. Ruta går fra Las Palmas på Grand Canaria til St. Lucia i Karibia, og er på 2700 nm. Det deltar over 200 båter, og mer enn 1200 seilere.

ARC gir trygghet for seilerne, som blir sporet over havet. For å delta må båtene utstyres etter en sikkerhetsliste, og alle båter blir sjekket før avreise.

ARC har de siste årene også hatt et tilbud for seilere som vil oppleve Kapp Verde, lengre sør. Disse seiler ARC+. 

ARC+ 2015:

«Lea», Bavaria 44, skipper: Anne Ramm Salbu.

«Saga Ulrikke», Bavria 36, skipper: Lars Magne Skulbru.

«Shoshana B», Beneteau Oceanis 54, skipper: Leif Ingmar Bremnes.

«Vaares», Lagoon 400, skipper: Kaare Jan Myrene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen