ATLANTIC RALLY FOR CRUISERS 2015

FREMME: «Lea» i mål etter å ha krysset Atlanterhavet fra Kapp Verde til St. Lucia

De råeste jentene

«Lea» seilte ARC+, og krysset Atlanterhavet på 14 døgn og 12 timer.  Bavariaen har en ren kvinnelig besetning. Fire jenter fra Bergen.

Publisert Sist oppdatert
JENTER: «Lea» seiler med ren jentebesetning. Skipperen Anne seiler med sin kone og sine to døtre.

Lang tur

–Turen fra Kapp Verde til St Lucia hadde sine opp turer og nedturer, den var lang. Og den føltes lang spesielt de første dagene. Vi hadde mye vind og det var en del jobbing. Stille dager med lite vind og anledning til å bade og nyte livet på dekk fikk vi ikke. Men etter hvert som vi nærmet oss halvveis så det riktig god stemning. Vi hadde det fint underveis og la vekt på å ha det bra. Felles måltider og god prat var viktig. Feiring av små begivenheter var også viktig. Adventskalender og risengrøt på 1 desember, halvveis-fest og 2/3 av strekningen-fest, forteller Salbu. Hun seilte turen sammen med sin kone Reidun og sine døtre Erin og Lene.

Familien kjøpte «Lea» i 2007, og brukt båten langs Norskekysten og i Bergensområdet.

Herlig velkomst

– Følelsen av å komme inn til St Lucia vil jeg aldri glemme. Litt slitsom innseiling med mye vær og sjø. Det var mørkt og skikkelig  motvind over målstreken. Men for en følelse å høre ARC båten gratulere oss med vel gjennomført passering av tur og mållinje! Da vi så siger inn i havn, står mange på dekk og på kaien og tuter i horn og hoier og kapper oss til kai! De som er kommet inn allerede, kravler ut av båtene sine og gir oss en fantastisk velkomst i Rodney Bay. Uforglemmelig! det tok flere dager før jeg var nedpå igjen.

Reidun, Erin og Lea skal feire julen på Bequia, som er en tradisjon for de norske båtene, mens Anne skal hjem i 14 dager for å jobbe.

 

Du kan lese om familiens opplevelser på «Lea»s blogg

 

REGN: Forholdene har vært bra mesteparten av krysningen, men det har vært vind- og regnbyger også.
LEA: Bavarian fra bergen i godt driv.