J/70 versus Melges 24

MELGES 24: Melges 24 er en etablert klasse i Norge og ble introdusert i 1995. Det til tross er båttypen fortsatt «state of the art» innen sportsbåtklassen.
J/70: J/70 har tatt seilverden med storm og er i vekst verden over, og båttypen er blitt høyaktuell i Norge i forbindelse med introduksjonen av Norsk Seilsportsliga.
LETT OG ENKEL: J/70-ens fortrinn synes å være at den er lett å seile og håndtere for ulike type seilere. En utfordring er smalt ror- og kjøblad, som kan gi overraskelser i startene.
KRISTOFFER SPONE: – J/70 er en tam Melges 24 og mer som en moderne Express.
JAN INGE HELLESMARK: ? Meget konkurransedyktige brukte Melges 24 er tilgjengelige i markedet for halve prisen av en J/70.
KRISTIAN NERGAARD: – Det bør bygges opp sterke lokale miljøer av J/70 fremfor å ha én båt her og én der.
JAN FREDRIK DYVI: ? J/70 er det beste verktøyet for seilsportsligaen, men der bør også KNS? engasjement stoppe.
EIVIND ASTRUP: – J/70 er billigere i innkjøp enn en ny Melges 24 og enklere å håndtere enn Melges 24.

Rom for to?

J/70 gjorde sin entre i Norge gjennom ligaseilaser i Nord-Europa, men er det egentlig rom for flere sportsbåter ved siden av Melges 24 i Norge?

Da Melges 24 ble introdusert tidlig på 1990-tallet, var markedet overmodent for fornyelse. De tilårskommende First Class 8- og Albin Express-klassene representerte en annen tidsalder designmessig etter at J/24 og Maxi Racer aldri slo an i Norge.

First Class 8-seilerne anført av en ivrig Tom B. Knutsen gikk i bresjen for Melges 24 og fikk drahjelp av seilerne i en 5.5-meter-klasse som var på retur og så behovet for noe som var nytt og spennende, noe Melges 24 unektelig representerte. Melges 24 er i dag, 23 år etter at båten ble lansert, fremdeles «State of the art» og representerer den mest moderne og utfordrende i sportsbåtklassen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER