Miami World Cup

Lettvær for Ragna og Maia Agerup

4. og 8. plass i verdenscupregatta

Sportssjef Jan Steven Johannessen var godt fornøyd med resultatene i Finnjolle og 49erFX

Her er Jan Steven Johannessens rapport fra verdenscupen i MIami som ble avsluttet med medaljefinaler idag:

På dagens program sto medajefinaler for alle ol klasser, med norske deltagere i både 49er FX og Finnjolle.

Anders Pedersen seilte først og fikk en god start. Fant trykket på høyresiden av banen og kom opp som nummer to. En OK lens og han var fortsatt 2 i gaten. På andre kryssen spilte han høyre siden igjen, og kom på feil side av venstre skiftet som kom nedover banen. Han tapte dermed en god del og endte opp 7 i medal race og 8. totalt. Anders var litt skuffet over selve medal racet, men han har hatt en god regatta og kan være fornøyd med å igjen plassere seg helt i toppen av Finnjolle klassen.

Forsvarte 4. plassen

Dagens andre norske lag ut var Ragna og Maia Agerup i 49erFX. De gikk inn i medal race som nummer 4. Jentene hadde en god le start og seilte en OK første kryss og runder 5. De finner bra trykk nedover lensen og tar igjen en båt. Andre kryssen seiler de også bra og er tre på toppmerket. Denne plasseringen holder de inn til mål. 3. plass i medal race og 4. totalt i world cupen.

4. plass her er en veldig sterk prestasjon. Laget har også tidligere vist at de henger med de aller beste, men denne uken har de virkelig vist at de har hatt god utvikling i det siste og at de har tatt enda et skritt mot toppen.

Mollestad viste gryende form

Disse plasseringene er det som vi kan ta med som de store oppturene fra World cup Miami. I tillegg har Maria Aadland Mollestad på brett vist fremgang og Laserseilerne har hatt enkelte gode løp. Sonaren har fått et godt treningsutbytte av regattaen selv om de ikke fikk plassering i sammendraget.

Det lover godt i flere klasser foran denne viktige sesongen, men det er fortsatt en del ting som må bli bedre fremover, sier Johannessen.