kieler Woche 2016

KLARTE DET: Tiril Bue klarte begge deler; hun vant både den innledende serien og finalen i stor-NM i Laser Radial.

Sammenlagtseier til tross for sisteplass i finalen

Tiril Bue hadde nok å gå på i forhold til finske Monika Mikkola. Men det holdt hardt i finalen.

Det er lenge siden sist det var norsk seier i en OL klasse under Kieler Woche, en av verdens største seilsportsarrangementer. I et OL år henger en seier særlig høyt ettersom mange av seilerne som også skal delta i OL benytter regattaen i sin oppkjøring.

Tiril Bue liker seg tydeligvis godt i Kiel. Ifjor vant hun medaljefinalen og ble  nummer tre sammenlagt. I år hadde hun ti poengs ledelse før finalen til finske Monika Mikkola. Det skulle komme godt med ettersom den finske jenta bød på mer spenning underveis enn godt er. Mikkola endte på 6. plass i finalen. En plass høyere hadde gitt finske seier ettersom Tiril endte bakerst i feltet. Marthe Enger Eide ble 7  i finalen og fem sammenlagt.

To norske Kielseire

Med Tirils seier ble det to norske seire i Kiel denne gang. Lars Johan Bordtkorb hadde allerede sikret seier i E-jolleklassen da Finnjollene startet sin regatta. Det gjorde det mulig for Hortensseileren å delta i to klasser i årets regatta. At det er mulig, skjer ikke ofte. Brodtkorb leverte også en god Finnjolleregatta og med 4. plass i medaljefinalen seilte han se g en plass opp, til 9. plass sammenlagt.

Mathisenbrødrene fra  Risør endte på 11. plass i 49erFX og satser videre på skiff. Snart skal de over i OL klassen 49er standard der de trener med tanke på OL i 2020.

Pause for OL seilerne

Med unntak av brettseilerne som skal ha sitt EM i Helsinki fra 2. til 9. juli, får OL seilerne tiden frem mot OL til å jobbe med detaljer og finpusse formen. For enkelte blir det en kort tur til Rio i juli ført troppen drar samlet over i månedsskiftet juli/august.

I Seilas som nå er i trykken kan du lese vår evaluering av det norske OL laget og deres sjanser.