Rio 2016

Aquece Rio – International Sailing Regatta 2015 is the second sailing test event in preparation for the Rio 2016 Olympic Sailing Competition. Held out of Marina da Gloria from 15-22 August, the Olympic test event welcomes more than 330 sailors from ...

Flotte forhold, men vanskelig seiling på OL banene

Ingen av de norske seilerne innfridde på åpningsdagen.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne fikk en krevende start på OL regattaen. Til tross for sol og flotte forhold på Guanabara Bay med 10-14 knops vind fra syd øst var forholdene vanskelige og særlig i Laserklassene skiftet resultaẗene fra den ene seilasen til den andre.

Charline Picon FRA har tatt en klar ledelse i RS:X for kvinner med plasseringene 1. 2 og 1. Maria Mollestad fulgte brukbart med og registrerte 14 og 10 plass i de to første seilasene. Plasseringen i den tredje seilasen er ikke registrert.

I Laser Radial er den nederlandsk ledelse ved Marit Bouwmester etter at den kinesiske jenta Lijia Xu ble disket i annen seilas etter en episode med Paige Railey og Gintare Scheidt ble disket i den første for tjuvstart. Tiril Bue registrerte to 18 plasser på åpningsdagen og er neppe fornøyd med det.

Også Kristian Ruth ble disket for tjuvstart i den første seilasen i Laser Standard. I den andre ble det norsk 13. plass i det 48 båter store feltet. Her leder kroaten Tonci Stipanovic foran Argentinas Julio Alsogaray.  

Regattaen fortsetter idag.