OL Rio 2016

The Rio 2016 Olympic Sailing Competition features 380 athletes from 66 nations, in 274 boats racing across ten Olympic disciplines. Racing runs from Monday 8 August through to Thursday 18 August 2016 with 217 male and 163 female sailors racing out ...

Lyspunkt i brett på en ellers begredelig dag

Maria Mollestasd gledet med god seiling i dagens andre seilas på brettet.

Publisert Sist oppdatert

Maria Mollestad hadde sin beste plassering så langt i OL da hun tok 6. plass i dagens andre seilas. I de øvrige  ble hun henholdsvis nummer 14 og 11 og hun avanserte dermed til 14 plass sammenlagt, men dessverre trolig uten sjanser til å nå medaljefinale. Heller ikke Anders Pedersen ligger an til topp ti plassering og derved retten til å seile i medaljefinalen. Idag gikk det riktig ille for den unge Drøbakgutten som sliter med magesmerter. Plasseringene 22 og 15 blant de 23 Finnjollene som deltar i OL gjør at han ligger helt nede på 19. plass sammenlagt.

Fredag starter 49erne sine konkurranser og da må man feste lit til Agerup søstrene fra KNS i 49erFX som nå kan bli de eneste norske seilene med håp om å nå medaljefinale. For Laserseilerne som er tilbake på banen imorgen etter en hviledag, er det lite håp. Tiril Bue på 20. plass sammenlagt så langt, har 27 poeng å hente inn på fire seilaser til Evi Van Acker som nå ligger på 10. plass, mens Kristian Ruth på 21. plass har 39 poeng opp til Pavlos Kontides på 10 plass. Det ser ikke enkelt ut for noen av dem.

Mens man på forhånd hadde fryktet forurensning på regattabanene som det største problemet i Rio er det tydelig at det er vind- og strømforholdene som volder seilerne størst problemer. Forholdene er ekstreme med overlevelsesforhold på havsbanene og store hull og vindkantringer på de indre banene som er berørt av store omkringliggende fjell. Regattaen setter dermed seilernes totale egenskaper på en betydelig prøve, hvilket noen mener nettop er hva en olympisk regatta skal gjøre.