Søk i arkivet

NM i OptimistjolleJevnt mellom Øst- og Vestland

NM i Optimistjoller ble arrangert i Bergen under flotte forhold.

NM for Optimistjoller ble arrangert 12. –14. august av Bergens Seilforening. Ni seilaser ble gjennomført under flotte forhold. Tre seilaser ble avviklet i 8 –12 m/s fredag, tre lørdag i 3–5 m/sek og tre seilaser søndag i 2–4 m/sek. 29 jenter og 28 gutter deltok.

Suverene vinnere

Mesterskapet fikk to suverene vinnere i Sarah Todesen fra Bundefjorden Seilforening og Tobias Sandmo Birkeland fra Ran Seilforening.

I gutteklassen tok Mathias Berthet, KNS sølv og broren Markus Berthet bronse. I jenteklassen gikk sølvet til Mathilde Roberstad fra Tønsberg Seilforening og bronsen til Karoline Vabø, Ran Seilforening.

Sarah Todesen, som også vant NM i 2015, hadde vunnet NM allerede etter syv seilaser og Tobias Sandmo Birkeland hadde NM-seieren i boks etter åtte.

Jevnt mellom øst og vest

Ellers er det verdt å merke seg at det var fem vestlendinger blant de åtte beste i gutteklassen og fem blant de ni beste i jenteklassen. Vestlandet er med andre ord like gode som østlendingene i rekrutteringsklassen til seilsporten. Det er man stolte av på Vestlandet.

Kanskje mest gledelig er det at det var nesten 50 seilere med i klassen «Coming Star», for dem som ikke er gamle nok til å få seile NM på grunn av. barneidrettsreglene.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen