VM 5.5 m R

Verdensmestrene Trond Solli-Sæther, Johan Barne og Kristian Nergaard gratulerer hverandre etter vel gjennomfør mesterskap

Norsk gull i København

VM grossist Kristian Nergaard sikret seg idag sin 9. tittel

Med 2. plass i regattaens siste seilas ble det et klart mesterskap til Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther. Nergaard tok dermed sin 9 VM tittel, men har i alt 20 medaljer inkludert 10 sølv- og en bronsemedalje. Alle medaljene er vunnet i 5.5 meter klassen med unntak av en sølvmedalje i VM for Melges 24, en medalje han setter høyest av alle på grunn av det sportslige nivået i denne klassen.

Kristian Nergaard er Norges mestvinnende EM og VM seiler i historien.  Jorunn Horgen har 19 medaljer og Hermann Horn Johannessen 16.

Familien Nergaard inkludert faren Kalle og broren Peder har i at vunnet 31 medaljer. Peder vant sin sølvmedalje som mannskap hos Herman Horn Johannessen i Melges 24.

Dagens medalje er Norges 1067 VM gull. etter at det første ble vunnet i 1897.

Sølv i mesterskapet gikk til danske Bo Selko som vant Gullpokalen tidligere i uken, mens bronsen gikk til Bahamasbåten «John B» der Lars Horn Johannessen utgjør en del av mannskapet.