Annonsørinnhold

En sann glede å seile Arcona 380

Det er en magisk følelse å stå til rors på en båt som allerede i lett bris krysser i syv knop.

Publisert Sist oppdatert

Hva som er vakkert er subjektivt. Noen foretrekker smale lange båter, mens andre liker moderne linjer med større bredde bedre.

Arcona 380 har ved alle tester og prøveseilinger blitt omtalt som en konstruksjon der bredde og lengde er i full harmoni. Den vakre skrogformen vitner også om bra unnavindspotensiale og en ønsket stivhet på kryss. Vel ute på sjøen og under seil blir man overrasket av den ekstremt fine rorbalansen. Det er en sann glede å seile Arcona 380.

Båten er enkel og smidig å manøvrere. 38 fot er en fin størrelse for hele familien og tilstrekkelig stort til at man kan be med seg venner ut på sjøen.

Å seile fort er ikke noe mål i seg selv. Det handler om følelsen under selve seilingen: Å styre en båt som gir direkte respons på roret, som kan tilpasses etter vær og vind, og der du selv kan bestemme hvor mye kraft du vil ha ved hjelp av enkle trimmefunksjoner. Takket være det smarte storseilskjøtet og plasseringen av løygangen kan rormannen enkelt selv både slippe ut og ta inn på storseilet i sterk vind i trange farvann. De doble rattene på Arcona 380 gjør at du sitter godt i lo og har fri sikt. Samtidig er cockpiten romsligere og mer praktisk for hele mannskapet når man ligger i havn.

Å seile raskere enn andre båter på fjorden er som sagt intet mål i seg selv, men det gir – med hånden på hjertet – en ganske god følelse.

For de konkurranseorienterte viser seieren i Bohusracet 2016 at Arcona 380 har potensiale til å gjøre det godt i regatta.

Innredning

LOA 11,28 Mainsail 47,50 m2 Water 200 L