FAVORITT: Alex Thomsonstiller til start for å vinne Vendee Globe. Kan han bli den første utlendingen som gjør det?

En av disse vinner Vendee Globe

Søndag er feltet på 29 båter full fart sydover, non-stop rundt jorda. Her er ti favoritter.

Publisert Sist oppdatert
REDDET: Jean Le Cam ble reddet av Vincent Riou etter at bulben falt av ved Kapp Horn. Riou mistet senere masten. Ofte faller halve feltet av under racet.

Armel le Cléac’h er utpekt som den største favoritten av mange, men mener selv det er 10 seilere som har potensialet til å vinne. Vi har valgt ut 10 skippere som vi tror han ser på som potensielle vinnere.

Armel le Cléac’h mener at foiler gjør båten raskere, men øker også sjansen for at seileren om bord blir skadet. Han forteller at han seiler med hjelm, og at det nærmest ikke er mulig å stå på beina i grov sjø. Nå båten mister styringen, så blir det svært voldsomt.

Les mer om den siste generasjonen IMOCA 60 her. 

De største favorittene

 

2. Sébastien Josse forsøker seg for tredje gang, og er tilbake i IMOCA 60 etter noen år i trimaran. For 12 år siden ble han fem. «Edmond de Rothschild» er av nyeste generasjon, og Josse har en stor sponsor bak seg.

Josse var skipper på ABN Amro Two som mistet Hans Horrevoets i 2006. 

 

 

 

4. Vincent Riou har vunnet Vendee Globe tidligere. «PRB» er forrige generasjon, men han har modifisert og oppgardert båten. Riou har erfaring, en pålitelig båt. Om det ikke blir en båt med foiler som vinner, så vil det bli Riou som tar gullet. Riou vant Transat Jacques Vabre i fjor. Riou måtte bryte Vendee Globe for fire år siden etter å ha kollidert med en jernbøye utenfor Brasil. 

 

 

 

6. Jérémie Beyou i «Maitre Coq» seiler en elder båt, men en bår som er oppgardert med foiler. Beyou stiller for fjerde gang. Han vant regattaen fra New York til Vendee i mai. 

Beyon ble bare slått av Francois gabart under Route du Rhum i 2014. 

 

 

8. Paul Meilhat er også en ung jolleseiler som har fått stor tillitt. «SMA» er Francois Gabarts båt fra forrige race, det er søsterbåten til «Maitre Coq». Meilhat har valgt å ikke satse på foiler. Tiden vil vise om det var lurt.

Paul Meilhat måtte på dekk for å sikre ett rev da en sjø skyldte ham mot riggen i Nord Atlanteren i desember 2015. Les: Hardt skadet i Atlanterhavet her. 

 

 

 

10. Thomas Ruyant tilhører den unge generasjonen seilere og deltar for første gang. Han tar steget opp fra Mini Transat og Class 40. Siden i fjor har han seil IMOCA 60 og ble fire i Transat jaques Vabre i fjor. Han seiler en VLPL-design fra 2007. Ruyant sa opp jobben i 2009 for å satse på seiling. Da vant han Mini Transat. I 2011 satta han rekord i Route du Rhum med Class 40. 

 

  

 

 

FOILER: Foiler gir høyere fart, men øker også sjansene for både personskader, og skader på båten.
armelleclach
sbastienjosse
jeanpierredick
vincentriou
alexthomson
jrmiebeyou
morganlagravire
paulmeilhat
yannelis
thomasruyant