Søk i arkivet

Vendee GlobeTradisjonelle skrog henger godt med foilerne

Armel Le Cleac´h drar fra, men har følge at to ikke-foilere blant de seks beste

Seilerne er nå på høyde med Gibraltar og nattens seilas har bragt visse, men ikke dramatiske endringer i rekkefølgen. Armel Le Cleac´h har dratt fra feltet og fosser avgårde i 18.5 knop, mens Jean-Pierre Dick på 2. plass desperat har jibbet for å komme ut av vindstilla der han kl 0900 idag holdt kun 3 knops fart. Han ligger nå 26.7 nm bak lederen. Også Paul Meilhat, beste uten foiler og 27.5 nm bak har lte vind i øyeblikket, med sine 4 knops fart. Vincent Riou, andre båt uten foiler, ligger på 6. plass, 29 nm bak og holder 18 knop. Alex Thomson som ligger lengst øst i tetgruppen, har falt noen plasser og er nå 7, 39.5 nm bak, og holder 11.5 knop. Igår uttalte han usikkerhet om kursvalget sitt: - Jeg er ikke helt trygg på min posisjonering nå. Opprinnelig trodde jeg det var en god ide som en del av en strategi å ligge lengst mot øst, men nå er jeg ikke sikker på om det vil gi gevinst de neste par dagene.

Mer konservativ

Armel Le Cléac’h, nummer to i begge de siste Vendee Globe seilasene har seilt mer konservativt og valgt en mer direkte rute. Det har lønt seg til nå. - Strategien har endret seg noe siden starten, sier han. Høytrykket har blokkert oss fra å gå vest og vi har møttet følge Portugalkysten. Det har ikke vært så bra som jeg hadde trodd. Nå har vi valgt å gå vest for å plukke opp neste runde med vind. Det viktige nå blir å posisjonere seg for Madeira og Kanariøyene. Det må vi gjøre i løpet av de kommende timene, sier han. 

Fremdeles i havn

I Les Sables d’Olonne, ligger Didac Costa og venter på å få startet på nytt etter å ha reparert en lekkasje fra en av ballast tankene. Han er avhengig av et gunstig vær-vindu og håper nå å være under seil igjen imorgen torsdag. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen