Jules Verne Trophy

Francis Joyon, Gwenole Gahinet, Clement Surtel, Bernard Stamm, Alex Pella, Sebastien Audigane during the press conference of IDEC Sport prior to their 2nd attempt for the Jules Verne Trophy, crew circumnavigation non stop, on December 13th, 2016 in ...

Joyon klar for nytt forsøk

Francis Joyon og mannskapet avbrøt rekordforsøket tidligere i høst på grunn av forholdene. Nå er de tilbake i Brest og gjør klar for omstart.

Publisert Sist oppdatert

Francis Joyon og mannskapet Clément Surtel, Alex Pella, Bernard Stamm, Gwénolé Gahinet og Sébastien Audigane er tilbake i Brest, der de gjør de siste forberedelsene for et  nytt rekordforsøk jorden rundt uten stopp. 

Et vindu med gunstig vær kan gjøre det mulig å legge ut med passering Ushant torsdag formiddag. Dersom de lykkes de første 36 timene ligger alt til rette for rekordpassasje til Ekvator. Det er dette Joyon må legge til grunn de siste timene før han eventuelt starter imorgen.

De siste observasjoner for vind og bølger i Atlanterhavet og hvilke værsystemer som venter i søratlanteren samles nå for analyser av den landbaserte meteorologen Marcel van Triest. Nederlenderen skal presentere Francis Joyon og mannskapet for disse analysene i ettermiddag slik at man skal kunne fatte en beslutning om å seile imorgen, eller om man skal vente til senere.