JULES VERNE TROPHY

LETT: Tross ett stopp, er Idec på god vei til ny rekord.

Kort bråstopp for «Idec Sport»

Joyon og mannskapet havnet i et vindhull ved Falklandsøyene, men det var stille før stormen.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Skipper Francis Joyon seider etter vind ved Falklandsøyene.

«Idec-Sport» som har holdt en snittfart på 28 knop til Kapp Horn havnet i et vindhull i natt. Båten ble liggende å drive med blafrende seil, men været skifter raskt. Båten ble liggende slik, kun i noen timer. Et lavtrykk er i ferd med å bygge seg opp, som vil gi dem en bra dytt nordover til Rios breddegrader.

God margin

Vindhullet gjorde at «Idec-Sport» mistet litt av sin gode margin på rekordskjemat, men under 50 nm. Nå har den startet å øke forspranget igjen å ligger 1860 nm foran. Etter 28 døgn hadde rekordholderen «Banque Populaire» 1260 nm igjen til Kapp Horn.

I mål i løpet av måneden

«Idec-Sport» startet rekordforsøket 16. Desember. Trimaranen har seilt 18955 nm, og har 6431 nm igjen. I løpet av tiden har den seilt forbi de fleste Vendee Globe-båtene. «Banque Populaire» hadde en meget raskt tid fra Kapp Horn til mål i den Engelske Kanal. Om «Idec-Sport» klarer å holde farten, så har den fullført jordomseilingen om to uker, og er inne den 27. Januar. I så fall har den da brukt kun 42 døgn.

Jules Verne triffet ble satt opp til båter som klarte å seile jorda rundt i løpet av 80 døgn. Siden 90-tallet har farten nesten blitt doblet. 

 

VIND: Skipper Francis Joyon seider etter vind ved Falklandsøyene.