Søk i arkivet

LANGTUR: Viking Explorers vil bli et prisgunstig alternativ til ARC basert på dugnad.
LANGTUR: Viking Explorers vil bli et prisgunstig alternativ til ARC basert på dugnad. Foto:

Nytt langtur-initiativVil samle seilere til Atlanterhav-eskadre i januar

Viking Explorers er et svensk alternativ for seilere som ønsker en tryggere seilas over Atlanterhavet.

ARRANGØR: Micke Westin har lang erfaring, og har også levert stoff til Norsk Maritimt Forlags blader.
ARRANGØR: Micke Westin har lang erfaring, og har også levert stoff til Norsk Maritimt Forlags blader.

Det er langturseileren og forfatteren Micke Westin som står bak ideen. Viking Explorers skal være et dugnadsbasert eskadreseilas hvor seilerne skal hjelpe hverandre både før og under turen over havet. Det skal være gratis å delta.

Det blir heller ingen krav til sikkerhetsutstyr, som er med og løfte kostnadene for en slik tur.

I januar

Viking Explorers skal krysse Atlanterhavet i januar 2018. Starten vil foregå på Kanariøyene med Karibia som mål.  Dette tidspunktet er valgt fordi det gir mer stabile vinder over Atanterhavet. vreise er planlagt 7. januar 2018. Da skal passatvinden ha satt seg for sesongen. 

Alternativ til ARC

Mens det er 15–20 norske båter som seiler ARC hvert år, er det langt færre svenske, danske og finske. Svenske langturseilere har gjerne mindre og eldre båter, og har et strammere budsjett.

Bare startkontingenten for å delta i ARC koster 25 000 kroner, i tillegg kommer et høyt krav om sikkerhetsutstyr. Viking Explorers blir et ikke-kommersielt arrangement. Det vil med andre ord være et godt alternativ for langturseilere på sparebudsjett.

Tenker sikkerhet

– Sikkerheten vil være høy under overfarten. Ved å seile samlet, vil det være venner i båter i nærheten som kan bidra i en nødssituasjon, sier Micke Westin.

Han har også jobbet som skipper for Sjøredningen og er spesielt opptatt av slike sikkerhetsspørsmål. Micke Westin har også skrevet guidebok om Kanariøyene, og har mye å bidra med. 

Arrangementet har fått egen gruppe på Facebook. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen