Søk i arkivet

START: Bohusracet starter fra Uddevalla, deretter går seilasen ut fjorden til Marstrand, nordover til Hvaler og sydover til mål i Smögen.
START: Bohusracet starter fra Uddevalla, deretter går seilasen ut fjorden til Marstrand, nordover til Hvaler og sydover til mål i Smögen.

– Nordmenn gjør det litt bedre

Svenskene vil lære av nordmennene om shorthandseilig kommer det frem under foredrag om Bohusracet.

SEIER: Arild og Anne Heldal har vunnet Bohusracet flere ganger.
SEIER: Arild og Anne Heldal har vunnet Bohusracet flere ganger.

Forberedelser betyr alt for å vinne Bohusracet. Alt utstyret må seiles inn i god tid før start, er tipset. Fire gode shorthandseilere forteller om rollefordeling om bord, og hva som skal til for å vinne.

I panelet sitter tidligere OL-seire Magnus Lundgren og Urban Lagnéus, samt verdensmester i H-Båt Sebastian Christensson og Farr 30-seileren Lena Bøymo-Having som har deltatt flere ganger med sin mann, seilmaker Eivind Eivind Bøymo-Malm.

Utfordrende regatta

Banen blir delt inn i deler, og seilerne kjenner områder som kreves full fokus. Noen områder vil små feil koste dyrt. Kartet må granskes, og alternative ruten vurderes. Strøm er avgjørende i racet.

ARRANGØR: Pär Bäck var med å starte Bohusracet, og hadde ideen til banen.

LES: Regatta med stopp for å kjøpe Pizza

Historien bak  Pantaenius Bohusracet

 

Se til Norge

Arild og  Anne Heldal har seilt Bohusracet fem ganger, og mener at regattaen er den beste i Norden. Arild Heldal forteller at de bare seiler shortand, ferie, onsdagsregatter eller Færdern, og imponerer publikum med å fortelle at vi har norgesmesterskap i shorthand.

Svenskene mener at vi gjør med seiling, det vi gjør på ski. Nordmenn gjør det litt bedre

Se 37 minutter inn i opptaket. 

MYE VÆR: Det var mye vær under årets utgave av Pantaenius Bohusracet.

LES: Stort mannefall i Bohusracet

Det ble en tøff utfordring for de som ga seg i kast med Pantaenius Bohusracet 2016.

 

 Kommentarer

BOHUSRACET

Bohusracet er Nordens største shorthanded-regatta med nesten 200 båter på startlinjen. Regattaen er ca. 180 nautiske mil lang og dekker et område og en distanse som en familie gjerne seiler i løpet av en hel sommerferie. Starten er i Uddevalla, deretter går seilasen ut fjorden til Marstrand, nordover til Hvaler og sydover til mål i Smögen. Store deler av regattaen foregår innaskjærs med runding rett utenfor Fjällbacka og Strömstad. Det er også øyer som deltagerne må seile innenfor på vei sydover til Smögen.

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen