Søk i arkivet

March 19, 2015. The boats tackle steep and angry seas as they pass East Cape, the eastern-most point of New Zealand
March 19, 2015. The boats tackle steep and angry seas as they pass East Cape, the eastern-most point of New Zealand Foto:

Volvo Ocean RaceOL mester Fernandez skipper på spansk båt

Det har lenge vært kjent at MAPFRE igjen deltar med båt i Volvo Ocean Race. Idag ble skipperen annonsert.

OL mesteren i 49er fra 2004, Xabi Fernández er tilbake som skipper på MAPFRE i  Volvo Ocean Race 2017-18. 40 år gamle «Xabi» deltar i sitt femte Volvo Ocean Race. - Volvo Ocean Race er en enorm utfordring, sier den spanske seileren. - Den kombinerer eventyrlyst, sport på verdensnvå, teknisk ekspertise og global logistikk, sier han. - Å være så heldig å kunne være tilbake på startlinjen med en mulighet til å vinne, er noe vi er veldig stolte over. Jeg er takknemmelig overfor MAPFRE som fortsatt har tro på et prosjekt som går tilbake til 2014. Xabi har tidligere deltatt på movistar i 2005-06, Teléfonica Blue i 2008-09, og Teléfonica i 2011-12, før han var skipper på MAPFRE i det siste racet.

Han vil begynne å jobbe med båt og mannskap så snart har er ferdig med sitt engasjement for Ben Ainslie i hans America's Cup prosjekt. Båten skal være klar fra verftet i Lisboa i slutten av måneden. Uttak og trening av laget starter fra basen i Sanxenxo i midten av mars. Deretter følger åtte måneder med hardtrening før starten i Alicante 22. oktober.

Det er nå tre lag som har bekreftet deltakelse i den kommende Volvo Ocean Race, Team AkzoNobel med skipper Simeon Tienpont, Dongfeng Race Team, skipper Charles Caudrelier i tillegg til MAPFRE.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen