Søk i arkivet

NY PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl er foreslått som ny president i Norges Seilforbund.
NY PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl er foreslått som ny president i Norges Seilforbund. Foto:

NORGES SEILFORBUNDS SEILTINGJørgen Stang Heffermehl innstilt som ny president

KNS’ tidligere leder, Jørgen Stang Heffermehl, er innstilt som ny president i Norges Seilforbund.

Tidligere president i Norges Seilforbund som nå er leder av valgkomiteen, Peter L. Larsen fra Ålesund, leverte i dag komiteens innstilling til nytt styre i Norges Seilforbund. Øverst på listen hans stod KNS’ nylig avgåtte leder, Jørgen Stang Heffermehl, som valgkomiteen har innstilt som ny president i Norges Seilforbund for de neste fire årene.

Som første visepresident er Torunn Sætre fra Brevik innstilt. Hun rykker derved opp fra plassen som 2. visepresident. Plassen som hun forlater, foreslår valgkomiteen skal bestettes av Torild Dahl Høgheim fra Ran Seilforening.

To nye i presidentskapet

Hverken Stang Heffermehl eller Dahl Høgheim har fartstid fra NSFs styre fra før av, slik at det vil bli Sætre som står for kontinuiteten i det nye presidentskapet.

Tidligere 1. visepresident, Tom Bratlie fra Hurum Seilforening, er ikke på valg, men har, ifølge Peter L. Larsen, ønsket å rykke ned som vanlig styremedlem på grunn av sin arbeidssituasjon.

Vidar Utne fra Bærum Seilforening har takket ja til en ny 4-års periode som styremedlem, mens Kristian Fæste fra Drøbaksund Seilforening ikke er på valg og har to år igjen av sin styreperiode.

Nytt styremedlem er derimot Rune Hjertås fra Tønsberg, som har organisatorisk fartstid fra klasseklubben Nor Rating.

Bølgesurferne inn i styret

Som varamedlem har valgkomiteen foreslått Tommy Langseth fra Stavanger Surfklubb og Kirsti Pettersen fra Soon Seilforening. Sistnevnet har vært leder av Norsk Optimistjolleklubb.

– Norges Seilforbund er jo også blitt forbund for bølgesurferne, og da synes vi det var å sin plass å ha med en representant for denne grenen i det nye styret, sier Peter L. Larsen.

Få kandidater

Valgkomite-lederen forteller at det var sparsomt med forslag på kandidater til styret. Kun tre forslag kom inn på komiteens bord; fra KNS, Hordaland Seilkrets og Stavanger Surfklubb. Det sparsomme tilfanget av forslag har gjort sitt til at valgkomiteen selv har måttet se etter kandidater.

– Rune Hjertås og Kirsti Pettersen har vi selv funnet frem til, sier han og forteller at valgkomiteen har flere hensyn å måtte ta: Styret skal ha riktig kjønnsfordeling og det er forventet at det skal ha en god geografisk balanse.

– Dessuten har vi sett på hvilke egenskaper de ulike kandidatene har, sier han, men svarer nei til spørsmålet om de foreslåtte er tiltenkt spesielle roller i styret.

– Styret konstituerer seg selv, sier han.

Vanskelig jobb

At to av tre i det nye presidentskapet er helt uten styre-erfaring i Norges Seilforbund, har de også vurdert, men de har ikke fått kabalen til å gå opp når det gjelder å la tidligere styremedlem rykke opp.

– Det har vært en vanskelig og utfordrende jobb, men valgkomiteens innstilling til kandidater er enstemmig, sier Peter L. Larsen.

– Vi anser Jørgen Stang Heffermehl som en god kandidat til presidentvervet. Han har meldt seg villig til å påta seg vervet og som nylig avgått leder av KNS, er timingen for ham riktig, sier Larsen.

Jørgen Stang Heffermehl, vil, om han blir valgt, avløse Tor Møinichen som president. Også Møinichen ble president i Norges Seilforbund etter å ha gått av som leder av KNS.

Stang Heffermehl vil bli KNS’ 6. president, mens Asker Seilforening tidligere har hatt presidentvervet fire ganger. De øvrige presidentene som har ledet NSFs styre, kommer fra ulike foreninger. Kun en president, Peter L. Larsen selv, er gjennom tidene blitt rekruttert utenfor Østland-området.

 Kommentarer

Valgkomiteens forslag til styre

President: Jørgen Stang Heffermehl, KNS
1. visepresident: Torunn Sætre, Brevik Seilforening
2. visepresident: Torild Dahl Høgheim, Ran Seilforening
Styremedlem: Tom Bratlie, Hurum Seilforening
Styremedlem: Vidar Utne, Bærum Seilforening
Styremedlem: Kristian Fæste, Drøbaksund Seilforening
Styremedlem: Rune Hjertås, Tønsberg Seilforening
Varamedlem: Tommy Langseth, Stavanger Surfklubb
Varamedlem: Kirsti Pettersen, Soon Seilforening

Ut av det  tidligere styret går: Erik Rosenberg, Bergens Seilforening, Bjørn Sissener, Oppegård Seilforening, Siri Kamfjord, Tønsberg Seilforening, Anne Cathrine Hübert, Christianssands Seilforening

Tidligere presidenter i Norges Seilforbund

1970–1972  Kronprins Harald, KNS
1972–1976  Frederik Horn, KNS
1976–1978  Eigil Hagen, Asker Seilforening
1978–1982  Carl L. Mortensen, KNS
1982–1986  Per Kierulff, Asker Seilforening
1986–1990  Nils Erik Johansen, Tønsberg Seilforening
1990–1994  Torbjørn Pollen, Moss Seilforening
1994–1998  Thor Føyen, Asker Seilforening
1998–2001  Inger G. Book, Åsgårdstrand Seilforening
2001–2007  Øystein Fredriksen, Asker Seilforening
2007–2009  Stig Hvide Smith, KNS
2009–2013  Peter L. Larsen, Ålesunds Seilforening
2013–2017  Tor Møinichen, KNS

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen