Søk i arkivet

BESTÅR: The America?s Cup World Series skal forstette, men AC45F skal byttes ut med ACC etter hvert.
BESTÅR: The America?s Cup World Series skal forstette, men AC45F skal byttes ut med ACC etter hvert. Foto:

America's CupVil ha norsk lag i America's Cup for ungdom

Norges nye sportssjef i seiling mener det bør være et mål å få et lag med norske seilere på startlinjen i Youth America's Cup

Blant de 12 lag som skal delta i de kommende Red Bull Youth America’s Cup på Bermuda er lag fra både Danmark og Sverige. Norges nye sportsjef Rigo van Nijs som trente det tyske laget i 2013, mener det bør være en målsettig å få et norsk lag med neste gang.

Til seilasene på Bermuda i juni i år deltar 12 lag med seks seilere på hvert. De er delt inn i to puljer á seks og de fire beste fra hver pulje skal møtes i finalen. Lagene får til disposisjon AC45F katamaraner på foiler, som er de samme båtene som ble benyttet i Louis Vuitton America's Cup World series av de seks America's Cup lagene som vil har gått over til den nye AC50 klassen. Ungdomsseilasene skal avvikles på samme bane som America's Cup seilasene.

Gruppe A

Artemis Youth Racing (Sverige)
Team France Jeune (Frankrike)
Kaijin Team Japan (Japan)
Youth Vikings Denmark (Danmark)
Team Tilt (Sveits)
SVB Team Germany (Tyskland)

Gruppe  B
Team BDA (Bermuda)
NZL Sailing Team (New Zealand)
Land Rover BAR Academy (Storbritannia)
Spanish Impulse Team (Spania)
Next Generation USA (USA)
Candidate Sailing Team (Østerrike)

Fra 2013

Red Bull Youth America’s Cup ble introdusert i 2013 for å sikre rekruttering til America’s Cup seiling. Åtte av seilerne fra denne regattaen er nå proffe, inkludert Peter Burling, OL vinneren i 49er fra 2016 som nå er rormann for Emirates Team New Zealand i det kommende America’s Cup. Også hans mannskap Blair Tuke blir å finne på det new zealandske laget.

På foiler

I 2017 skal seilerne bruke AC45F katamaraner som det bare finnes åtte av i verden. For de fleste av lagene blir det å foile i 45 fots store katamaraner en ny erfaring. Bare Land Rover BAR Academy har god trening i dette ettersom de også deltar i Extreme Sailing Series som går i CG32 klassen. Litt trening får også de andre lagene siden tiden mellom 28. mai og 10. juni er satt av til at seilerne skal kunne bli kjent med båtene. Red Bull Youth America’s Cup kvalifiseringsseilaser går 12.-16. juni og finalene 20.-21. juni. 

M32

En mulig start på et norsk lag kan være den skandinaviske serien i M32 som skal ha en delregatta i Risør til sommeren. Til denne er det mulig for et norsk lag å leie en båt.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen