Søk i arkivet

SKADE: «Sled» bomme litt på avstanden og traff «Gladiator» i hekken.
SKADE: «Sled» bomme litt på avstanden og traff «Gladiator» i hekken.

TP52 påseilt første dag

Før laget fikk lagt ut bilde av sin nye båt på Facebook var den satt ut av spill etter en styrbord-babord situasjon.

SKADET: «Gladiator» har blitt satt ut av regattaen etter kollisjonen.
SKADET: «Gladiator» har blitt satt ut av regattaen etter kollisjonen.

Det engelske TP52-laget «Gladiator» kjøpte «Interlodge» og båten ble presentert for første gang i går. I går startet også 52 SUPER SERIES Miami Royal Cup opp. Med vin mellom 16-20 knop startet «Gladiator» opp med en 7. plass.

I andre seilas gikk det ikke like bra. Da kom amerikanske «Sled» inn fra babord og traff «Gladiator» bak på hekken. Skaden ble så stor at båten ikke kan gjennomføre regattaen. «Sled» fikk mindre skaderi baugen, og er ventet å være på vannet i morgen.

Den nye «Gladiator» er så ny at laget ikke en gang har lagt ut bilde av båten på lagets Facebook-side. 

Har reserve

Gamle «Gladiator», som laget brukte under Key West tidligere i år befinner seg fremdeles i Florida. Nå skal laget ta riggen fra den nye på den gamle båten, og håper å være regattaklare i morgen.

GAMMEL: Laget henter frem den gamle «Gladiator» for å fullføre regattaen.
GAMMEL: Laget henter frem den gamle «Gladiator» for å fullføre regattaen.
NicoMartinez©MartinezStudio

Feltets nyeste båt

«Interlodge» debuterte under Key West hvor båten ble nummer 7 av 11, men hadde to enkeltseiere. Eieren ville tydeligvis noe annet enn å seile regatta, og den muligheten brukte Tony Langley i «Gladiator» for å skaffe seg den nyeste og beste. Gamle «Gladiator» var bare to år gammel, konstruert av Judel/Vrolijk. «Interlodge» er en Botín design. Det er disse som star bak alle båtene i TP52-serien i dag.

52 SUPER SERIES Miami Royal Cup ledes etter to seilaser av tyske «Platoon». «Platoon» er søsterbåten til gamle «Gladiator».

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen