Søk i arkivet

SOLO: Figaro-klassen brukes til shorthandseiling. Båten er designet for å bli håndtert av en person.
SOLO: Figaro-klassen brukes til shorthandseiling. Båten er designet for å bli håndtert av en person.

OL 2020Havseilas i OL?

Det kan bli resultatet etter at IOC har åpnet for å forsøke to nye seilsportsdisipliner i Tokyo.

Ifjor inviterte den Internasjonale Olympiske Komité World Sailing til å foreslå en Showcase Event under Tokyo OL 2020. Etter en votering foretatt av de 41 medlemmene i World Sailing Council ble det besluttet å presentere IOC for to disipliner, kiteboarding og offshore. En av disse, eller begge må vedtas på World Sailings halvårsmøte i mai 2017.

3-4 døgns maraton

I tilfelle offshore snakker man om en maratonseilas over tre til fire døgn. Hver båt skal ha tracking og video utstyr som skal løpe 24 timer per dag og kunne vises på internet. Robotkameraer skal monteres på strategiske posisjoner ombord og være utstyrt med mikrofon. 

Blandete lag

Hvert lag skal bestå av en mannlig og en kvinnelig seiler, men man har ikke tatt stilling  til hvordan lagene skal kvalifisere seg, om de skal plukkes ut blant dem som allerede deltar i OL for å holde det totale antallet deltakere nede, eller om det skal tas ut lag med særlig offshore erfaring fra Volvo Ocean Race, Vendee Globe eller andre seilaser. Man tenker seg 18-20 lag som skal seile i identiske entypebåter som Beneteau Figaro eller tilsvarende.

Kystseilas

Løpet tenkes lagt langs kysten med lengden tilpasset slik at det blir målgang midt på dagen, gjerne inne i selve båthavnen. Når man ser hvor tett det har vært mellom båtene i Volvo Ocean Race, tror man dette ville kunne bli en publikumssuksess.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen