Søk i arkivet

Månedens seiler i CanadaLaser-seiler med norske røtter best i februar

Robert Davis har norsk mor og en far som vant olympisk bronse for Norge i 2000. Selv er han på topp i Canada.

CANADA: Robert Davis har norsk mor og en far som vant olympisk bronse for Norge i 2000.
CANADA: Robert Davis har norsk mor og en far som vant olympisk bronse for Norge i 2000.

Sail Canadas Sailor of the Month er Kingston-seileren Robert Davis. Han vant nylig 2017 Laser Midwinters East Championships med åtte poengs forsprang til Perus Stefano Peschiera. I konkurranse med 50 seilere var han blant de tre beste i mer enn halvparten av de ti seilasene som ble avvklet under varierende forhold.

Dette ga Davis hans andre midwinters-seier. Den første kom i 2014, mens han i 2016 ble nummer to bak Lee Parkhill som representerte Canada i OL i Rio.

OL-Solingen 2000

Robert Davis er sønn av Norges Seilforbunds tidligere generalsekretær, Marianne Davis, født With, og Paul Davis, som i en årrekke var norsk statsborger og sentral i norsk seilsport. Mest kjent var han for OL-bronsen i Soling i Sydney 2000, da han sammen med Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland slo den nederlandske favoritten Roy Heiner i match-seiling i kampen om den viktige 3. plassen.

Senere flyttet familien Davis tilbake til Pauls opprinnelig hjemland, Canada, der de bosatte seg i Kingston, Ontario. Marianne ble der generalsekretær i det kanadiske seilforbundet, og Paul tok opp igjen sin jobb som seildesigner hos North Sails. 

Robert Davis trener i disse dager i Spania for å forberede seg til kommende Eurosaf-regatta i Laser.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen