Søk i arkivet

FORDEL: Det er en fordel med å være brødre, og en enda større fordel å være tvillinger. ? Vår styrke er samholdet, sier Mads og Tomas Mathisen.
FORDEL: Det er en fordel med å være brødre, og en enda større fordel å være tvillinger. ? Vår styrke er samholdet, sier Mads og Tomas Mathisen. Foto:

Risørbrødre i 49er

Tomas og Mads Mathisen lader opp til debuten i 49er og deltok i helgen i treningsregatta på Mallorca.

De 19 år gamle tvillingene har åpnet regattasesongen. Så sent som ifjor tok guttene bronse i VM for 29er og har gjennom høstsesongen gått for en myk overgang til OL klassen 49er ved å seile 49erFX som er jentenes OL båt og som har en noe mindre rigg.

Nå er det imidlertid alvor for Risørseilerne som har OL plass i Tokyo 2020 sm mål. Veien dit er lang, men nå er guttene igang og startet sesongen med  treningsregattaen Arenal Traing Camps Trophy (ATC Trophy) på Mallorca i helgen. Her ble det 20. plass blant de 29 båtene som deltok i regattaen.

– Vi har et veldig godt inntrykk av 49er-klassen. Vi vet hvor de beste er, og hvor vårt nivå er. Vi er på veldig god vei, sier Tomas Mathisen til Aust-Agder Blad. – Vi hadde mange bra starter, som var førsteprioritet, vi slo mange av de beste gutta på fart i lite vind, men vi mangler teknikk og vekt i mye vind, fortsetter han.

9. plass som best

Det ble gjennomført syv seilaser med niendeplass som beste plassering for nordmennene. Det var en spansk båt som vant regattaen, mens Mathisen-brødrenes finske samarbeidspartnere og treningskamerater, Victor Silén og Christoffer Silén, ble nummer 15.

ATC Trophy var generalprøven til Princess Sofia Trophy som starter i siste uke av mars. Risør-guttene har siden midten av januar forberedt seg i Cadíz, før de flyttet seg til middelhavsøya Mallorca tidligere denne måneden.

– Neste regatta blir beintøff, men vi er ikke opptatt av resultater, vi vil bare få erfaring, sier Tomas Mathisen til Risøravisen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen