Søk i arkivet

Klassiske LinjerMed sterkt lag til VM

Tom B. K. Knudsen har sikret seg et topplag til VM i 8-meter-klassen til sommeren.

Årets VM i 8 mR arrangeres av KNS på Hankø i tidsrommet 10.–20. august. Det at mesterskapet skal seiles på hjemmebane, har fått flere norske seilere til å satse i denne klassen med klassiske meterbåter. De fleste norske lagene kommer til å seile i Sira-klassen, som er åpen for båter bygd eller tegnet før 1960.

«Melges-Knudsen» i gang

En av dem som kjører på for fullt, er entusiasten Tom B. K. Knudsen, kjent som Melges 24-klassens far i Norge og en sentral person i oppbyggingen av Ulabrand Seilsenter på Bygdøy. Han er i disse dager i gang med å restaurere Bjarne Aas-båten «If», bygd i Fredrikstad i 1930 for Halfdan Ditlev-Simonsen.

«If» befinner seg i skrivende stund i en båthall nordøst for London, men skal i løpet av mai være ferdig restaurert og klar til å bli fraktet på lastebil til Norge.

Norske toppseilere 

Da begynner treningen til VM, og Knudsen ser ut til å få med seg et formidabelt lag som inkluderer blant annet Herman Horn Johannessen, Espen Stokkeland, Petter Fjeld og Morten Gaarud. Disse kommer til å utfordre kong Haralds «Sira» og Lars Ingebergs «Wanda», som til nå er lengst fremme av de norske båtene.

I tillegg kommer den inleide «Birgit», en båt som er tegnet av den svenske konstruktøren Tore Holm i 1945, men bygd i 2002. Holm er for øvrig aktuell i disse dager med J-Class båten «Svea» som han tegnet før krigen og som nylig ble levert fra et båtbyggeri i Nederland. «Birgit» får Terje Wang til rors.

Oppvarming i Risør

Det er ventet at alle de norske båtene pluss noen utenlandske tar Trebåtfestivalregattaen i Risør fra 3. til 5. august som oppvarming. Med en seriøs regatta så tett opp mot VM vil denne regattaen være igodt egnet til å gjøre de siste justeringene og teste regattaformen før VM.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen