Søk i arkivet

Skal fly over havet

Her er neste generasjon «Ultime». Båten skal debutere under Transat Jacques Vabre i november.

FOILER: Trimaranen arver teknologi utviklet for America\'s Cup, men denne skal brukes på havet.
FOILER: Trimaranen arver teknologi utviklet for America's Cup, men denne skal brukes på havet.

Sébastien Josse får seg et nytt leketøy. Franskmannen følger Francois Gabart og Armel De Cléac’h og går fra IMOCA60 til «Ultime»-klassen. Båten som nå er under bygging er langt mer ekstrem enn båten til Gabart som ble sjøsatt i 2015, og Armel De Cléac’h som er svært lik.

«Gitana 17», sponset av Edmond De Rothschild blir en 32 lang. Den skal kunne gjøre over 40 knop uten å fly, og enda raskere med skrogene over vann. Laget har modifisert en 70-fots trimaran for å få erfaring med foiler på havet, før «Gitana 17» ble satt i produksjon.

SKIPPER: Sébastien Josse har lenge seilt flerskrogsbåter. Han hade bare en gjesteopptreden i IMOCA-klassen for Vendee Globe.
SKIPPER: Sébastien Josse har lenge seilt flerskrogsbåter. Han hade bare en gjesteopptreden i IMOCA-klassen for Vendee Globe.

Lang utvikling

Det er de kreative Guillaume Verdier som står bak designet, sammen med Gitana-laget. Verdier er også designer for Emirates Team New Zealand, og er kanskje den med mest erfaring innen foilene seilfartøy.

Det har gått med over 35 000 studietimer for å konstruere «Gitana 17». 40 mann har jobbet med trimaranen i 20 måneder, og det er gått med 170 000 arbeidstimer.

Gitana 17» vil bli sjøsatt i juli.

 

Gitana 17

Lengde 32 m

Bredde 23 m

Vekt 15,5 tonn

Mastehøyde 37 meter

Seilareal 650 kvm

EKSTREM: «Gitana 17» skal fly. Båten blir neste generasjon «Ultime».

EKSTREM: «Gitana 17» skal fly. Båten blir neste generasjon «Ultime».

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen