Søk i arkivet

DokensipFull kontrollpakke fra Biskaya

Er spansk firma har utviklet en overvåkningspakke som også egner seg for båter uten oppdaterte elektronikkstandarder som NMEA 2000.

Lanseringen av nye, interessante kontrollsystemer for båter kommer tett. For kort tid siden skrev vi om det norske batteriovervåkningsinstrumentet SafeCurrent, som snart skal testes av Båtliv.

En mer uførlig og temmelig mye dyrere overvåkningspakke, særlig i komplett utførelse, er Dokensip fra spanske Hiruteknova. Dokensip ble nominert til en DAME-pris på utstyrsmessen METS før jul og består av en rekke sensorer for overvåkning av batterier og landstrøm, vannstand i kjølen, røykutvikling, gass og bevegelser om bord, ved siden av at ulike tracking-løsninger og alarmer er på plass.

Som ved SafeCurrent er Dokensip et trådløst system for enklest mulig montering, det er altså minimalt behov for å trekke nye kabler og det er heller ikke her påkrevet at båten er oppgradert til moderne kommunikasjonsstandarder.

Hiruteknova har helt nylig fått norsk forhandler i Skandinavia og Båtliv skal etter planen også teste Dokensip over en lengre periode.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen