Søk i arkivet

PåskeprosjektEnkle og nyttige oppgraderinger

USB lader det meste og LED sparer batteriene. Her er to smarte oppgraderingsløsninger for eldre båter.

Om det finnes 12V-kabelstrekk men ikke USB i for eksempel en lugar, er muligens denne lampen en løsning. Leselampen D2 (bildet over) er en del av Båtsystems kjente Tube-serie og gir altså både leselys og lademuligheter i en og samme enhet. Merk bare at USB-uttaket er begrenset til 1A. Det kan være i knappeste laget for enkelte nettbrett.

Vi nevner også en lampe for den som faktisk har et par USB-uttak på plass, enten fastmontert eller via 12V-uttak. Et par IKEA Jansjö-lamper (bildet under) til noen tiere per stykke kan da være et nyttig handel.

Jansjö har fleksibel svanehals og naturligvis LED-pærer, og kan også kobles til en datamaskin eller en USB-batteripakke. Et tips er å male linsen med rød neglelakk. Vips: En kartlampe for nattnavigering, nesten gratis.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen