Søk i arkivet

Lagde film om hjemturenSoloseilas hjem fra Shetland

Erik Aanderaa seilte båten sin hjem fra Shetland i påsken og hadde med seg en drone. Resultatet ble en film verdt å se.

Erik Martin Aanderaa er ikke bare en tøff soloseiler. Han har også nå etablert seg som «youtuber» og har over 7000 følgere.

Turen til Shetland var et resultat av en utfordring fra en arbeidskollega. Martin Aanderaa og Sigurd Utbjoe seilte over Nordsjøen med start fra Haugesund i hver sin båt. Det ble en tøff tur i mye vind.

SJEKK: En smak av vinterseiling i Nordsjøen

Langt roligere

Erik Aanderaa fikk ikke tid til å seile båten hjem etter arrangementet Up Helly Aa på Shetland i vinter, og han lot båten ligge igjen på øya. Under hjemturen i påsken var forholdene langt roligere enn da han seilte i vinter. Dramatikken bestod i om det var nok diesel på tanken. Heldigvis kom det litt vind i snuta, som ga fin bør hjem til Haugesund.

Erik Aanderaa seiler en Contessa 35 fra 1970-tallet. Båtens trimmuligheter er langt fra optimalisert for soloseiling. 

 

DRONE: Erik Aanderaa seiler en Contessa 35

DRONE: Erik Aanderaa seiler en Contessa 35

 

 

 Kommentarer

Nordsjøseilas i januar

Ideen til å krysse Nordsjøen i januar var det Sigurd Utbjoe fra Stord som kom opp med. Han utfordret sin arbeidskollega Erik Aanderaa om en soloseilas over til Shetland for å feire vikingfestivalen Up Helly Aa. Utbjoe og Aanderaa jobber begge med sikkerhet i Nordsjøen. Erik Aanderaa er også blitt profilert takket være videor for tøff soloseiling i ulike stormer. 

Raymond Myhre lot seg inspirere av utfordringen og seilte alene fra Fredrikstad til Mandal hvor han fikk med seg en venn. 

Mens Sigurd Utbjoe og Erik Aanderaa valgte å legge igjen båten på Shetland, med retur i Påsken, har Raymond Myhre og mannskap krysset Nordsjøen tilbake også. Nå er «S/Y Elise» på vei hjem til Fredrikstad. 

• Brutalt i Nordsjøen

• Første video fra Nordsjøkrysningen. 

• EN solskinnshistorie en vinterhelg.

• Heftig tur med dramatikk over Nordsjøen.

• Shetland-seilasen har startet

 Skal krysse Nordsjøen i kuling

• Shetlandseilerne trygt i Norge

• Eventyr uten sidestykke

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen