Søk i arkivet

ClubSwan 50Nok en nordmann i den spennende Swan klassen

Seilas har tidligere presentert en spenende norsk satsning i den nye ClubSwan 50 klassen. Men Petter Myren & Co er ikke eneste norske seilere som vil være med på moroa.

Petter Muren, Anniken Muren, Jan Muren og Elling Rishoff skal seile sammen i en ClubSwan 50 fra neste sesong av. Men den Sveits-baserte norske finansmannen Morten Kielland er allerede igang i den nye klassen. I disse dager seiler han og et mannskap med proffer i Palma Vela regattaen.

Etter to tredjeplasser første dag tok Kiellands «Mathilde» kommandoen og vant begge fredags seilaser etter å ha kontrollert feltet fra start i begge. Taktiker Sacha Pelisson, fransk OL seiler i 470 kassen var sterkt medvirkende til den norske suksessen. Etter fire seilaser er imidlertid fremdeles «Earlybird» som vant de to første seilasene  i tet. 

Pelisson uttalte etter dagens seilaser: - Forholdene var veldig utfordrende. Vi forsøker fremdeles, i likhet med de andre som seiler i denne klassen, å bli kjent med båten. Men vi har god fart og da vi hadde gode starter dreide det seg om å håndtere risikoen og holde oss foran konkurrentene. Laget er ganske nytt, men vi har en kjernegruppe som har seilt sammen i Mumm 30 og Wally. Morten fikk båten for halvannen måned siden og vi har trent i en uke i Saint Tropez og deltatt i en regatta i Marseille. Lærekurven er fremdeles bratt.  Her er det friskt og vi presser båten mer eller mindre til det ytterste. Det er morsomt og spennende. Maste-trimming og vektplassering er svært viktig. 

Resultater ClubSwan 50
1- Earlybird, Brandis Hendrik, 1+1+2+2 = 6
2- Mathilde, Kielland Morten H, 3+3+1+1 = 8
3- Niramo, Sönke Meier-Sawatzki, 2+2+3+3 = 10

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen