Søk i arkivet

ONEDESIGN: IC37 skal straks settes i produksjon. I 2019 skal New York Yacht Club ha 20 slike.
ONEDESIGN: IC37 skal straks settes i produksjon. I 2019 skal New York Yacht Club ha 20 slike.
LETT: IC37 vil plane som en TP52. Båten er designet for rorkult og for doble ratt.
LETT: IC37 vil plane som en TP52. Båten er designet for rorkult og for doble ratt.

Her er oppfølgeren til Club Swan 42

New York Yacht Club med ny One Design på 37-fot.

RASK: IC37 blir en rendyrket
regattabåt med karbonrigg og mye seil.

RASK: IC37 blir en rendyrket regattabåt med karbonrigg og mye seil.

IC37, designet av Mark Mills vil bli den nye båten for Rolex New York Yacht Club Invitational Cup, en regatta som holdes annet hvert år, hvor lag fra ulike foreninger rundt i verden blir invitert for å delta. Så langt har regattaen blitt seilt i Club Swan 42. Det skal den også i september, men fra 2019 vil en sprekere båttype bli brukt. Da er det ti år siden regattaen ble holdt for første gang.

Den annerkjente klubben sliter med å få samlet nok Swan 42 for å gjennomføre regattaen. Det gjør at de nå satser på en båt som klubben skal eie og drifte.

Kun racing

Club Swan 42 var et resultat av en konkurranse holdt av New York Yacht Club hvor Swan presenterte det bestekonseptet. Club Swan 42 er en performance racer med muligheter for turseiling. IC37 vil bli en rendyrket regattabåt, en kompakt TP52.

Også IC37 er et resultat av en konseptkonkurranse. 19 ulike forslag har blitt vurdert. Konseptet Swan utviklet for New York Yacht Club er viderført i Club Swan 50, som to nordmenn har kjøpt. 

En båt for alle

– Det er helt klart en båt som vil plane på unnavind, sier Mills. Vi har forsøkt å skape en båtvekt som ikke blir for kostbar å bygge, samt som også gir nok stabilitet på kryss. Ett mål var å utvikle en båt som kan seiles av folk av begge kjønn og alle aldre. Vi kunne ha skapt en lettere og mer dynamisk båt, men det vil kreve 20-åringer til å mestre den.

Mills Design står også bak Landmark 43.

Høyt måletall

Med et ORCi-tall på 542, så skal den nye 37-foteren holde farten til en Swan 42 på regattabanen. Også Landmark 43 har tilsvarende måletall. Men lette planene båter blir straffet hardt under ORCi, så det spørs om 37-foteren vil ha en sjanse. Også under IRC må båten seile mot langt større båter. Slike båter blir også her straffet hardt, noe sm har ført til etableringen av Fast 40-klassen. IC37 blir for liten til denne klassen. 

 

TOM: Det blir minimalt med
innredning.

TOM: Det blir minimalt med innredning.

LOA 11,3 m

Bredde 3,6 m

Dybde 2,4 n

Vekt 3,6 tonn

Ballast 1,8 tonn

Seilareal kryss 83 kvm

Seilareal slør 185 kvm

IRC 1.180

ORCi 542,7

LETT: IC37 vil plane som en TP52.
Båten er designet for rorkult og for doble ratt.

LETT: IC37 vil plane som en TP52. Båten er designet for rorkult og for doble ratt.

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen