Søk i arkivet

NY: Hallberg-Rassy 340 blir i disse dager testseilt av verftet.
NY: Hallberg-Rassy 340 blir i disse dager testseilt av verftet.

Hallberg-Rassy 340 seiler

Den nye 34-foteren blir vist frem på Öppet Varv i slutten av august.

NYTT: Doble ratt og doble ror er
nytt fra Hallberg-Rassy.

NYTT: Doble ratt og doble ror er nytt fra Hallberg-Rassy. Foto: RICK TOMLINSON

Hallberg-Rassy 340 erstatter Hallberg-Rassy 342, og er en langt større båt, særlig i cockpiten. Nyheten er verftets første båt med doble ratt, men rorkult er standard. 

Hallberg-Rassy 340 har skroglinjer som minner om Hallberg-Rassy 44 som vi testet i desember. Det betyr mer volum i hekken, og høyere skrogstabilitet. Nyheten får også doble ror slik som 44-foteren, men den nye 34-foteren har cockpiten akter, slik alle Hallberg-Rassy-båtene under 40 fot nå har. 

Smart innredning

Planløsningen på den nye 34-foteren har verftet hentet fra 31-foteren. Byssa er plassert akter der badet ofte er på båter av denne størrelsen. Det gjør det mulig å trekke salongen lengre akter der bredden er størst, noe som igjen gir et større bad, tilknyttet eierlugaren forut. 

Hallberg-Rassy 340 blir en spennende modell. Mens de fleste verft satser på båter fra 50 fot og opp, er det få nyheter i dette størrelsesegmentet, en størrelse som gir enkelt og prisgunstig båthold. Hallberg-Rassy blir alene om en volumiøs, praktisk, moderne og velseilende båt i denne størrelsen. Verftet hevder at nyheten skl koste det samme som modellen den erstatter, men blir levert uten teakdekk som standard. 

 

Vi har sammenlignet nye Hallberg-Rassy 340 med den gamle 342.

LES: Ny 34-foter fra Hallberg-Rassy

Delt utstilling

Hallberg-Rassy 340 blir et stort trekkplaster under Öppet Varv 25-27 August, en utstilling bransjeorganisasjonen SweBoat ikke lenger støtter. SweBoat ønsker å flytte den populære båtmessen til Marstrand samme helg, en utstilling hvor det i fjor var flest mindre motorbåter. Bransjen i Sverige er delt. Noen vil flytte til Marstrand, mens andre ønsker å fortsette på Orust.

SEILmagasinet seilte Hallberg-Rasy 44 i desember. Du finner testen her. 

BRED: Med salongen trukket lengre
akter, blir den også bredere.

BRED: Med salongen trukket lengre akter, blir den også bredere.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen