Régate Annuelle en Mer de la SNG

Miss U krysser foran Wanda

Action for 8 meterne på Hankø

Dagens seilaser viser at de norske 8 meterne er fult på høyde med de beste utenlandske, også de moderne.

Publisert Sist oppdatert

La Société Nautique de Geneve startet sirkuset for 8 meterne på Hankø idag. Forholdene kunne knapt ha vært bedre med 6-9 m/sek og passe grov sjø. Det ga seilerne nok å gjøre, men de færreste hadde problemer med å fullføre på forsvarlig vis. Likevel ga det særlig de utenlandske seilerne en pekepinn om hva de har i vente når verdenscupen starter mandag. 

Nødvendig for America's Cup status

Dette er en alvorlig regatta for sveitserne som må arrangere minst en regatta i saltvann årlig for å opprettholde status til å utfordre om America's Cup. CNG er klubben til Ernesto Bertarelli som vant denne pokalen to ganger. For seilerne som har kommet til Hankø primært for verensmesterskapet, blir denne regattaen sett på som en tune up til dette mesterskapet. For eksempel besluttet Kong Harald som hadde en sterk 5. plass i den første seilasen idag å avstå fra å fullføre i den andre. 

«Sira» 5. i første seilas, men brøt i den andre

Spennende seiling

Likevel fikk vi overvære to spennende seilaser der  både «Pandora», ex «Raven», og «Wanda», begge i «Sira» klassen for båter bygget før 1960, ga hard kamp til den nesten nye «Miss U». Den tidligere OL seileren Dag Usterud styrte «Wanda» til 2. plass i den første seilasen der de fulgte «Miss U» som en skygge hele første runde før de ga fra seg noe på den andre. I dagens andre seilas var «Pandora» best av samtlige, med den olympiske Finnjollesseileren Dan Slater som trimmet storseilet.

«Pandora» leder knapt på «Miss U»

Av de føsrte syv båtene vil seks av dem konkurrere om «Sira Trophy» under VM. Å dømme etter dagens seilaser vil konkurransen mellom disse aldrende skjønnhetene bli hard. VM starter mandag og avsluttes lørdag 20. august.  

 

Resultater etter første dag i Régate Annuelle en Mer de la SNG:

1 «Miss U» Avia WILLMENT, GBR 1, 2 3 p                       

2 «Pandora» Werner DEURING , AUT 3, 1 4 p                       

3 «Wanda» Lars INGEBERG, NOR 2, 3 5 p                       

4 «Silja» Thomas HALLBERG, FIN 8, 4 12 p           

5 »If» Tom KNUTSEN, NOR 4, 10 14 p

6 «Luna» Harri ROSCHIER, FIN 9, 5 14 p

7 «Bangalore» Terry McLAUGLIN, CAN 6, 9 15 p

Øvrige norske

9 «Carron II» Morten Tenvig

13 «Miss Venture of Framnæs» Mona Stenshold

14 «Lady Birgit of Hankø» Terje Wang

16.«Sira» H M Kong Harald

En av to gaffelriggede 8 metere, «Elfe II» med Andi Lochbrunner.