The Hempel Sailing World Championships Aarhus Denmark 2018 Test Event

Alle jentene topp ti i prøve VM

Ikke bare tok Agerup jentene sølv, også Line Flem Høst og Maria Mollestad var blant de ti beste i Aarhus

Publisert Sist oppdatert

Regattaen som for noen av klassene ble ble avsluttet med medaljefinaler lørdag viste at norske OL kandidater, og særlig jentene, er i rute for Tokyo 2020. Spesielt imponerte Ragna og Maia Agerup som tok sølv i et sterkt felt der egentlig bare de brasilske OL vinnerne manglet. Danmarks 49erFX bronse-medaljører fra Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen tok oppskriftsmessig gullet, mens amerikanske Stephanie Roble og Margaret Shea tok bronse.

Line Flem Høst skal seile medaljefinale idag og ligger på 5. plass før finalen. Leder gjør svenske Josefin Olsson.  Maria Mollestad ble nummer syv i brettklassen RS:X. Hun har seilt godt denne uken, og med flere gode enkeltseilaser kan hun reise fornøyd hjem. Dette lover godt for VM i Japan om en måneds tid.

Blant gutta avsluttet Anders Pedersen i Finnjolleklassen bedre enn han startet regattaen, og med 10. plass er han kvalifisert til dagens medaljefonale. Hermann Tomasgaard ble 24 i Laser og Sebastian Wang-Hansen nummer 26 i RS:X og er begge utenfor finalene.