Søk i arkivet

Statsbudsjettet 2018Fortsatt veiavgift på båtbensin

Det sommerlige Frp-utspillet om å fjerne veibruksavgiften på båtbensin havnet ikke på statsbudsjettet. Istedet øker avgiften.

I motsetning til dieselbåter, som kan fylle drivstoff som er fritatt for denne avgiften, må eiere av bensindrevne båter pent betale 5,19 kroner literen i veibruksavgift.

– Denne ordningen er helt urimelig slik den er innrettet i dag. Båter med dieselmotor kan fylle avgiftsfri diesel, mens båter med bensinmotor må betale full veibruksavgift, sa Frps stortingsrepresentant Hans Andreas Limi til TV 2 juli.

Les også: Fem partier ønsker veibruksavgift på båtdiesel

Frp skal ha spilt forslaget inn under planleggingen av statsbudsjettet 2018, men både regjeringskollega Høyre og støttepartiet Venstre var negative til ideen. I 2018 vil regjeringen heller øke avgiften til 5,27 kroner literen.

Ifølge TV2s tar staten inn 30–40 millioner kroner i veiavgift fra båtbensin som selges fra marinaer. I tillegg kommer naturligvis store mengder bensin som selges fra vanlige bensinstasjoner og brukes i båt.

Merk at «båter og snøscootere i veiløse strøk» får unntak for veibruksavgiften, men denne formuleringen har vært med i budsjettene i mange år og har ingen praktiske konsekvenser for det store flertallet fritidsbåteiere.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen