Søk i arkivet

ARC+ på vei over Atlanterhavet

10 norske båter la ut på andre etappe fra Kapp Verde onsdag 15. november.

RASK: Eivind Haugan og
«Abraxas3» ligger som fjerde båt i feltet og
først av de norske.

RASK: Eivind Haugan og «Abraxas3» ligger som fjerde båt i feltet og først av de norske.

Starten fra São Vicente på Kapp Verde gikk vind fra nordøst med en styrke på 15 knop, eller 7 m/s. Øyene gjør vinden ustabil, og kastevind gjorde starten livlig. Når mørket falt på kom båtene i le av øya Ilha de Santo Antão med høyeste topp på 1979 meter. Den høye øya gir ustabile vinder i store avstander.

Med barn

– Vi er i siget. Fantastisk deilig å være i gang med kryssingen av Atlanteren! Vi har jo unger ombord og er spente på hvordan turen blir. Men vi kunne ikke fått en bedre start. Sol og ca 14 knops vind ut fra Mindelo, den største (og eneste) byen på øya Sao Vicente på Kapp Verde. Det er meldt litt lite vind i starten, men så skal det ta seg opp når vi kommer ut på storhavet, forteller Guri Oppegård fra Lagoon 42, Vega.

BARN: «Vega» seiler med
tre barn om bord, men har god plass i Lagoon 42.

BARN: «Vega» seiler med tre barn om bord, men har god plass i Lagoon 42.

Ulik strategi

Best er x-50 «Abeaxas3» som ligger som båt nummer fire i feltet. Båten har valt en nordvestlig kurs, mens endre styrer sydover. De som velger en sydligere rute ser ut til å få mer vind. Det bygger seg opp et område med lete vinder mellom Kanariøyene og Kapp Verdem noe som kan bli utfordrende for ARC-båtene som starter på søndag fra Las Palmas.

10 norske båter er val av gårde. Norske «Equinox», Xc 38, ligger igjen i Mindelo. Det er forventet at hovedfeltet vil bruke omlag to uker på overfarten. 

Raskeste båt er forventet til St. Lucia i Karibia 25. november. 

SPREDNING: Feltet har i løpet
av natten seilt 50 nm, med nesten 2000 igjen.

SPREDNING: Feltet har i løpet av natten seilt 50 nm, med nesten 2000 igjen.

 

 

 Kommentarer

Atlantic Rally for Cruisers

ARC, eller Atlantic Rally for Cruisers er et arrangement hvor langturseilere seiler i flokk over Atlanterhavet. Rallyet blir arrangert av World Cruising Club. Ruta går fra Las Palmas på Grand Canaria til St. Lucia i Karibia, og er på 2700 nm. Det deltar over 200 båter, og mer enn 1200 seilere.

ARC gir trygghet for seilerne, som blir sporet over havet. For å delta må båtene utstyres etter en sikkerhetsliste, og alle båter blir sjekket før avreise.

ARC har de siste årene også hatt et tilbud for seilere som vil oppleve Kapp Verde, lengre sør. Disse seiler ARC+ som består av to etapper. Første på 850 nm, og andre på 2150 nm. Det deltar 11 norske båter i ARC+, og 4 i ARC.

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen